ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ψηφιακή φορολογία χεριού
Άτομο χρησιμοποιεί φορητό υπολογιστή για φορολογικές διαδικασίες στην πλατφόρμα ΑΑΔΕ.

ΑΑΔΕ: Έως τις 26/9 η υποβολή δηλώσεων φόρου πλοίων β’ κατηγορίας

Η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας κρίνεται επιβεβλημένη για την ομαλή ολοκλήρωση της υποβολής των εν λόγω δηλώσεων, δεδομένου, αφενός ότι η σχετική διαδικασία υποβολής δήλωσης εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος.

Στις 26/9 μετατίθεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας του ν. 27/1975 για το φορολογικό έτος 2023, με κοινή απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστου Δήμα και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας κρίνεται επιβεβλημένη για την ομαλή ολοκλήρωση της υποβολής των εν λόγω δηλώσεων, δεδομένου, αφενός ότι η σχετική διαδικασία υποβολής δήλωσης εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος και αφετέρου ότι η ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων τέθηκε σε λειτουργία στις 18 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται στους υπόχρεους ότι για να υποβάλουν τη δήλωση, εισέρχονται στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > Πλοία/Ναυτιλιακές Εταιρείες > Δήλωση Φόρου πλοίων β’ κατηγορίας ν. 27/1975 (αφορά πλοία β’ κατηγορίας εσωτερικών πλόων, ανεξαρτήτως σημαίας).

Επισημαίνεται  ότι, για τις δηλώσεις που υποβάλλονται από τις 27/7 και μετά, η καταβολή και των δύο δόσεων του φόρου γίνεται εμπρόθεσμα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μυτιλήνη προκυμαία κτίρια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται η αναστολή φόρων για πληγέντες από αφθώδη στη Λέσβο

Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής και αναστέλλεται η είσπραξη φορολογικών οφειλών για επιχειρήσεις και επαγγελματίες της Λέσβου που επλήγησαν από τον αφθώδη πυρετό, με προθεσμία έως 31 Δεκεμβρίου 2026, σύμφωνα με ΚΥΑ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσω τραπεζικών λογαριασμών και Ε1 ελέγχει η ΑΑΔΕ τις τριγωνικές δωρεές

Ελέγχους μέσω των τραπεζικών κινήσεων και των εντύπων Ε1 διενεργεί η εφορία στις δωρεές προκειμένου να εντοπίσει παρατυπίες ή «τριγωνικές» συναλλαγές. Τι ισχύει με το 6μηνο που πρέπει να μεσολαβεί.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος στη Χίο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χίος: Καταβλήθηκαν 509.643 ευρώ σε 59 επιχειρήσεις για τις φωτιές του 2025

Ολοκληρώθηκε η πληρωμή του ειδικού σχήματος στήριξης για 59 επιχειρήσεις της Χίου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2025, με συνολικό ποσό 509.643,30 ευρώ, μέσω της πλατφόρμας myBusinessSupport της ΑΑΔΕ.