ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Staikouras
Shutterstock

ΥΠΟΙΚ: Σύσκεψη για το νομοσχέδιο για την κεφαλαιαγορά

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε από όλους η ανάγκη σχεδιασμού μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής με σκοπό την υγιή ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και συζητήθηκε το πλαίσιο χάραξής της.

Η σημασία της υπευθυνότητας και της νηφαλιότητας κατά την αντιμετώπιση μεγάλων διακυμάνσεων των τιμών της κεφαλαιαγοράς ως αντίδραση στην επικαιρότητα (π.χ. κοροναϊός), την ώρα που το οικονομικό κλίμα παραμένει θετικό, συζητήθηκε εκτενώς κατά τη συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού και του υφυπουργού Χρήστου Σταϊκούρα και Γιώργου Ζαββού με τους επικεφαλής θεσμικών φορέων της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Συνάντηση με τους επικεφαλής θεσμικών φορέων της ελληνικής κεφαλαιαγοράς είχαν σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα κ. Γ. Ζαββός. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα Β. Λαζαράκου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Γ. Χαντζηνικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σ. Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της  Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών κ. Π. Δράκος, ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Σ. Κυρίτσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών κ. Θ. Μυλωνάς και ο πρόεδρος του ΣΕΠΕΥ κ. Ι. Πολυχρονίου.

Στη συνάντηση τονίστηκε ως προαπαιτούμενο η διατήρηση ψυχραιμίας και υπεύθυνης αποτίμησης των δεδομένων αναφορικά με το εύρος των διακυμάνσεων στις τιμές των μετοχών ως αναμενόμενο απότοκο των παγκόσμιων αναταράξεων, παρότι το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα παραμένει θετικό. Οι διακυμάνσεις αυτές όχι μόνο διατηρούνται σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά αντίστοιχων διεθνών αγορών, αλλά και σαφώς αιτιολογούνται μετά από τις ιδιαίτερα σημαντικές αποδόσεις που πρόσφατα κατέγραψαν οι ελληνικές μετοχές οδηγώντας το ελληνικό Χρηματιστήριο στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Διαπιστώθηκε και συμφωνήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες η ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής με σκοπό την υγιή ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και συζητήθηκε το πλαίσιο χάραξής της. Η ανάληψη από το Υπουργείο των απαιτούμενων πρωτοβουλιών μετά από γόνιμη και εποικοδομητική διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς, με σκοπό τον καθορισμό, την ιεράρχηση και εν τέλει την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, αναμένεται να βελτιώσει αποτελεσματικά την λειτουργία και ανταγωνιστικότητά της, ούτως ώστε να μπορέσει να επιτελέσει με επιτυχία τον αναπτυξιακό ρόλο που της ανήκει και να μετεξελιχθεί σε ένα χρηματοοικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

vat
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία στο Ecofin για την αλλαγή συγκεκριμένων συντελεστών ΦΠΑ

Οι υπουργοί Οικονομικών στην ΕΕ αποφάσισαν να εισαχθούν στον κατάλογο αγαθά και υπηρεσίες φιλικά προς το περιβάλλον για τα οποία επιτρέπονται μειωμένοι συντελεστές, όπως ηλιακοί συλλέκτες, ηλεκτρικά ποδήλατα και υπηρεσίες ανακύκλωσης απορριμμάτων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠ. Οικονομικών: Τριετής απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απλοποιεί τη διαδικασία για τη χορήγηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές που έχουν πληγεί από τον σεισμό της 24ης Ιουλίου και της 27ης Σεπτεμβρίου
greece-economy-february-2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδύσεις και τουρισμός έφεραν απογείωση του ΑΕΠ κατά 13,4% στο γ' τρίμηνο

Σημείο - κλειδί η εξαιρετική πορεία του τουρισμού, με τις εξαγωγές υπηρεσιών να εκτινάσσονται στο γ' τρίμηνο κατά 84,6%, ενώ εντυπωσιακή ήταν η αύξηση κατά 18,1% των επενδύσεων. Στο 9,3% η ανάπτυξη για το 9μηνο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το αναπτυξιακό άλμα της οικονομίας θέτει υπό έλεγχο και το δημόσιο χρέος

Η θεαματική άνοδος του ΑΕΠ σε σταθερές τιμές, σε συνδυασμό και με την ενίσχυση του πληθωρισμού επιταχύνουν τη μείωση της σχέσης χρέους/ΑΕΠ, τονίζουν οι αναλυτές της Alpha Bank. Στις επενδύσεις θα στηριχθεί η ανάπτυξη.