ΓΔ: 2215.95 -0.84% Τζίρος: 54.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:00:42
Staikouras
Shutterstock

ΥΠΟΙΚ: Σύσκεψη για το νομοσχέδιο για την κεφαλαιαγορά

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε από όλους η ανάγκη σχεδιασμού μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής με σκοπό την υγιή ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και συζητήθηκε το πλαίσιο χάραξής της.

Η σημασία της υπευθυνότητας και της νηφαλιότητας κατά την αντιμετώπιση μεγάλων διακυμάνσεων των τιμών της κεφαλαιαγοράς ως αντίδραση στην επικαιρότητα (π.χ. κοροναϊός), την ώρα που το οικονομικό κλίμα παραμένει θετικό, συζητήθηκε εκτενώς κατά τη συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού και του υφυπουργού Χρήστου Σταϊκούρα και Γιώργου Ζαββού με τους επικεφαλής θεσμικών φορέων της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Συνάντηση με τους επικεφαλής θεσμικών φορέων της ελληνικής κεφαλαιαγοράς είχαν σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα κ. Γ. Ζαββός. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα Β. Λαζαράκου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Γ. Χαντζηνικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σ. Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της  Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών κ. Π. Δράκος, ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Σ. Κυρίτσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών κ. Θ. Μυλωνάς και ο πρόεδρος του ΣΕΠΕΥ κ. Ι. Πολυχρονίου.

Στη συνάντηση τονίστηκε ως προαπαιτούμενο η διατήρηση ψυχραιμίας και υπεύθυνης αποτίμησης των δεδομένων αναφορικά με το εύρος των διακυμάνσεων στις τιμές των μετοχών ως αναμενόμενο απότοκο των παγκόσμιων αναταράξεων, παρότι το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα παραμένει θετικό. Οι διακυμάνσεις αυτές όχι μόνο διατηρούνται σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά αντίστοιχων διεθνών αγορών, αλλά και σαφώς αιτιολογούνται μετά από τις ιδιαίτερα σημαντικές αποδόσεις που πρόσφατα κατέγραψαν οι ελληνικές μετοχές οδηγώντας το ελληνικό Χρηματιστήριο στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Διαπιστώθηκε και συμφωνήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες η ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής με σκοπό την υγιή ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και συζητήθηκε το πλαίσιο χάραξής της. Η ανάληψη από το Υπουργείο των απαιτούμενων πρωτοβουλιών μετά από γόνιμη και εποικοδομητική διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς, με σκοπό τον καθορισμό, την ιεράρχηση και εν τέλει την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, αναμένεται να βελτιώσει αποτελεσματικά την λειτουργία και ανταγωνιστικότητά της, ούτως ώστε να μπορέσει να επιτελέσει με επιτυχία τον αναπτυξιακό ρόλο που της ανήκει και να μετεξελιχθεί σε ένα χρηματοοικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το νομοσχέδιο για εξωδικαστικό, Κεφαλαιαγορά και μισθούς στο Δημόσιο

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις χρεών για τη μεσαία τάξη, μέτρα ενίσχυσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και αυξήσεις μισθών για 40.000 δημοσίους υπαλλήλους προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΟ που τέθηκε σε διαβούλευση.
Κωστής Χατζηδάκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Το ΧΑ οδεύει προς στις κορυφαίες κεφαλαιαγορές του κόσμου

«Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για περαιτέρω εισαγωγή κεφαλαίων στη χώρα, βελτίωση των συνθηκών χρηματοδότησης για τις εισηγμένες επιχειρήσεις, παραγωγικές επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Παραλία Λούτσα Πάργας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 251 οι «Απάτητες Παραλίες» με ενίσχυση της περιβαλλοντικής προστασίας

Νέα ΚΥΑ ενέταξε 13 επιπλέον «Απάτητες Παραλίες» ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 251, ενισχύοντας έτσι την περιβαλλοντική προστασία τους και απαγορεύοντας χρήσεις που απειλούν τη μορφολογία και οικολογική τους αξία.
Λογότυπο ΔΕΗ κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το υπ. Οικονομικών ενισχύει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ

Η κυβέρνηση στηρίζει το σχέδιο μετασχηματισμού της ΔΕΗ και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, επισημαίνοντας τον ρόλο της στην οικονομία, την ενέργεια και τη στρατηγική αυτονομία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Ενισχύσαμε με 800 εκατ. ευρώ, ανθεκτική η οικονομία

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης και η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ συναντήθηκαν με τον επίτροπο ΕΕ Βάλντις Ντομπρόβσκις, συζητώντας για την οικονομία και την ενεργειακή κρίση. Στη συνάντηση συμμετείχαν και στελέχη του υπουργείου.
Υπουργείο Οικονομικών κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κώτσηρας: Στηρίζουμε κοινωνία και οικονομία για το μέλλον όλων

Η κυβέρνηση λαμβάνει μόνιμα και έκτακτα μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος, με έμφαση στη στήριξη οικογενειών, συνταξιούχων και ενοικιαστών, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Κώτσηρας, με σεβασμό στα δημοσιονομικά όρια.