ΓΔ: 2260.67 0.04% Τζίρος: 183.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
Φώτο: Shutterstock

Απάντηση Κομισιόν σε ερώτηση Δ.Τσιόδρα: Τον Δεκέμβριο η παρουσίαση του πλαισίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αμπελοοινικός κλάδος

Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος Κομισίον σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Τσιόδρα, η Επιτροπή θα παρουσιάσει σχετικό πλαίσιο τον προσεχή Δεκέμβριο.

Πλαίσιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αμπελοοινικός κλάδος θα παρουσιάσει τον Δεκέμβριο η Κομισιόν, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος επίτροπος σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Τσιόδρα.

Όπως σημειώνει ο επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, έχει ήδη συγκροτηθεί ομάδα υψηλού επιπέδου σχετικά με την πολιτική για τον αμπελοοινικό τομέα με εκπροσώπους των αρχών των κρατών μελών της ΕΕ «για τη διερεύνηση πιθανών λύσεων για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητάς του». Η συζήτηση, δε, σχετικά με τις επιλογές πολιτικής ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου 2024 και αναμένεται να ολοκληρωθεί την τρέχουσα εβδομάδα, στις 15 Νοεμβρίου 2024.

Ο αρμόδιος επίτροπος υπογραμμίζει, επίσης, ότι «οι συζητήσεις της ομάδας επικεντρώνονται σε μέτρα πολιτικής, που θα βοηθήσουν τον τομέα να ανταπεξέλθει στις μελλοντικές προκλήσεις και θα αφορούν στη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, τις επιλογές για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του τομέα έναντι της κλιματικής αλλαγής και στην προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες τάσεις της αγοράς και την αξιοποίηση των ευκαιριών της αγοράς».

Υπενθυμίζεται ότι κ. Τσιόδρας, στην ερώτησή του, είχε επισημάνει «τα πρόσθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες στη συγκομιδή και την παραγωγή, αλλά και την επίδραση του ασταθούς γεωπολιτικού πλαισίου στις εξαγωγές». Και είχε ρωτήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας του κλάδου και την ανακούφιση των παραγωγών από τις όλο και συχνότερες φυσικές καταστροφές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδιο - ασπίδα για την ενέργεια: Η Κομισιόν φέρνει νέα μέτρα για την κρίση

Η Κομισιόν επαναφέρει μέτρα από την εποχή της πανδημίας και της κρίσης του 2022 για να αναχαιτίσει την άνοδο τιμών της ενέργειας, λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και φόβων για ελλείψεις.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Δεν υπάρχουν ελλείψεις καυσίμων, αλλά αυξημένη ετοιμότητα

Η Κομισιόν διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχουν ελλείψεις καυσίμων στην ΕΕ και ότι προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, δίνοντας έμφαση στην επάρκεια διύλισης. Παρά τις διαβεβαιώσεις, ανησυχία παραμένει σε αεροπορικές και αρμόδιους.
Πύργος ηλεκτρικής ενέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λίφτινγκ στη λιανική αγορά ρεύματος, το νέο πλαίσιο και τα ευέλικτα τιμολόγια

Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) ετοιμάζει ενιαίο πλαίσιο για τη λιανική ρεύματος, ενώ αναμένονται και ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για τα «ευέλικτα» τιμολόγια.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κομισιόν απαντά σε ερώτηση Ελλήνων ευρωβουλευτών για το ναυάγιο Χίου

Ο Επίτροπος Μάγκνους Μπρούνερ τονίζει ότι η διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα είναι ηθικό και νομικό καθήκον των κρατών, ενώ καλεί σε σεβασμό της μη επαναπροώθησης και ταχύ, νόμιμο συντονισμό στις διασώσεις, αναφερόμενος στο ναυάγιο στη Χίο.