Φώτο: ΑΠΕ

Σε διαβούλευση «ερανιστικό» νομοσχέδιο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Το νομοσχέδιο στοχεύει την απελευθέρωση της παραγωγικής διαδικασίας του αγροτικού τομέα από δυσλειτουργικές και διοικητικές αγκυλώσεις όπως υπογραμμίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε διαβούλευση δόθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το «ερανιστικό» νομοσχέδιο. «Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται να επιλύσει μία σειρά ζητημάτων τα οποία χρονίζουν χωρίς τις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις με άμεση συνέπεια την αδυναμία εφαρμογής των πολιτικών του Υπουργείου», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου το ΥΠΑΑΤ με αυτή την κίνηση έχει ως «κύριο γνώμονα την απλούστευση και τη βελτίωση των διαδικασιών του Υπουργείου και έχοντας ως βασικό στόχο την απελευθέρωση της παραγωγικής διαδικασίας του αγροτικού τομέα από δυσλειτουργίες και διοικητικές αγκυλώσεις».

Στο νομοσχέδιο «σκούπα» περιλαμβάνονται ρυθμίσεις και διατάξεις οι οποίες προκύπτουν ως ανάγκη από τις διάφορες Διευθύνσεις και τους εποπτευόμενους Οργανισμούς του ΥΠΑΑΤ και εισάγει μία σειρά καινοτόμων διατάξεων στις οποίες περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων:

-Η σύσταση Εθνικού Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου και η θέσπιση Ατομικής Μελισσοκομικής Ταυτότητας

-Η ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν αγροτικά αδικήματα φθοράς εξαιτίας βόσκησης

-Η ρύθμιση του θεσμικού πλαισίου που αφορά ελέγχους σε κτηνιατρικά φάρμακα

-Η λειτουργία περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 440 εκ. ευρώ το κονδύλι για την ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων

Κατά 40 εκατ. ευρώ αυξήθηκε ο προϋπολογισμός της δράσης για την μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων και μέσω της επιπλέον χρηματοδότησης θα μπορέσουν να ενταχθούν περισσότερες προτάσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν την ένταξη τους στους κλάδους που πλήττονται

Την αντίδραση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να μην ενταχθούν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες στα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι τομείς αλιείας και γεωργίας εντάσσονται στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης

Μετά τους κτηνοτρόφους που ζήτησαν μέτρα στήριξης του κλάδου εξαιτίας του κορονοϊού, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ποιοι κλάδοι της αλιείας και της γεωργίας θα ενταχθούν στα μέτρα της κυβέρνησης.