ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Επενδύσεις επιχείρησης κέρδη
Φώτο: Shutterstock

ΕΛΣΤΑΤ: Ο τζίρος των επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 2,4% το πρώτο τρίμηνο

Ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 2,4% το α΄ τρίμηνο του έτους, φτάνοντας τα 105,58 δισ. ευρώ από 103,12 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Αύξηση κατά 2,4% σημείωσε ο τζίρος των επιχειρήσεων της χώρας το α' τρίμηνο φέτος και ανήλθε σε 105.579.832 χιλ. ευρώ, έναντι των 103.124.658 χιλ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2024.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού (28,2%), ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δημόσια Διοίκηση και 'Αμυνα, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση (5,7%).

Παράλληλα, για το σύνολο των επιχειρήσεων, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάρτιο 2025 ανήλθε σε 30.438.155 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,4% σε σχέση με τον Μάρτιο 2024, που είχε ανέλθει 29.720.024 χιλ. ευρώ.

 Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Ορυχεία και Λατομεία (38,5%), ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δημόσια Διοίκηση και 'Αμυνα, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση (13,5%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΣΒΑΠ με Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης: Προτάσεις για φορολογία και εργασία

Ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ, Σταύρος Θεοδωρόπουλος, τόνισε την ανάγκη στοχευμένων μέτρων για τη μεταποίηση στην Αττική, στη συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη, παραδίδοντας υπόμνημα με προτάσεις για ανάπτυξη, στήριξη εισοδήματος και απλοποίηση διαδικασιών.
Ελληνική Στατιστική Αρχή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία αυξήθηκε 8,8% τον Ιούνιο

Ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία αυξήθηκε 8,8% τον Ιούνιο, με βασική αιτία τις αυξημένες διεθνείς τιμές πετρελαίου. Η τιμή στην εξωτερική αγορά παρουσίασε αύξηση 16,2% σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Κατεστραμμένο εργοστάσιο έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Πολλοί τραυματίες από έκρηξη σε μονάδα φυσικού αερίου

Έκρηξη λόγω τεχνικής βλάβης σε εργοστάσιο φυσικού αερίου στο Ρας Λαφάν προκάλεσε τραυματισμούς και πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο. Το υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει διαρροή που να απειλεί την ασφάλεια.
Έκρηξη σε εργοστάσιο
ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη από τεχνικό πρόβλημα σε εργοστάσιο του Ρας Λαφάν στο Κατάρ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο LNG στο Ρας Λαφάν. Ο ήχος έφτασε ως την Ντόχα. Το Υπουργείο Εσωτερικών απέδωσε την έκρηξη σε τεχνικό πρόβλημα, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή διαρροή αερίου.