Φώτο: Shutterstock

Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι δικαιούνται τα 400 ευρώ

Με την πρώτη φάση εκταμίευσης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους να έχει ολοκληρωθεί ο διοικητής του ΟΑΕΔ ανέλυσε πως θα δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους.

Συνεχίζεται σήμερα η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους στο πλαίσιο στήριξης της κυβέρνησης των ομάδων πληθυσμού που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού. Ο διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Σπύρος Πρωτοψάλτης, έδωσε αναλυτικά στοιχεία για την καταβολή σε 168.000 δικαιούχους.

Στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων, λόγω του κορονοϊού, ο κ. Πρωτοψάλτης, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε πως από τους 168.000 δικαιούχους:

- Οι 103.000 είχαν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει ΙΒΑΝ, έως τις 12:00 σήμερα, Δευτέρα 27 Απριλίου.

- Η πρώτη φάση εκταμίευσης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε 57.000 δικαιούχους ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 24 Απριλίου, και οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών.

- Εντός της ημέρας θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκταμίευσης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε τουλάχιστον 10.000 επιπλέον δικαιούχους, που έχουν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει ΙΒΑΝ.

- Ο ΟΑΕΔ θα εκταμιεύει σε καθημερινή βάση την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ στους δικαιούχους που επικαιροποιούν, επιβεβαιώνουν ή καταχωρούν ΙΒΑΝ.

Υπενθυμίζεται, ότι η διαδικασία της επιβεβαίωσης ή της καταχώρισης των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαΐου. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ, δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, και συγκεκριμένα ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως και τις 16 Απριλίου 2020, παραμένουν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 (ημερομηνία δημοσίευσης της ΚΥΑ) και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ