ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 05:55:51
ΓΓυυννααίίκκαα  σσεε  υυπποολλοογγιισσττήή
Φώτο: Shutterstock

Δύο νέες δράσεις 72,6 εκατ. για σπουδαστές των ΣΑΕΚ εντάσσονται στο ΕΣΠΑ

Δύο νέες δράσεις 72,6 εκατ. ευρώ εντάσσονται στο ΕΣΠΑ για την κατάρτιση 10.660 σπουδαστών των ΣΑΕΚ, με επιδότηση πρακτικής άσκησης, αμοιβές εκπαιδευτών και κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

Στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027» εντάσσονται δύο νέες δράσεις, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση.

Οι δράσεις αφορούν την επαγγελματική κατάρτιση σπουδαστών των δημόσιων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ), που υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Το συνολικό ύψος της δημόσιας δαπάνης ανέρχεται σε 72,6 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ωφελήσει 10.660 σπουδαστές.

Στόχος των δράσεων είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων των καταρτιζόμενων, η ενίσχυση της επαγγελματικής ένταξης των αποφοίτων στην αγορά εργασίας, καθώς και η συνολική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στις ΣΑΕΚ.

Η χρηματοδότηση καλύπτει:

  • Επιδότηση πρακτικής άσκησης διάρκειας 960 ωρών για τους σπουδαστές.
  • Αμοιβές εκπαιδευτών για τη διδασκαλία επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών αντικειμένων.
  • Λειτουργικά έξοδα των δομών.

Οι δράσεις απευθύνονται σε σπουδαστές που ξεκίνησαν τις σπουδές τους τον Οκτώβριο του 2022 και διαχωρίζονται βάσει ηλικίας και εκπαιδευτικής ή επαγγελματικής κατάστασης (έως 29 ετών και άνω των 30 ετών).

Δικαιούχος της πράξης είναι το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φοιτητές σε ομάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδότηση 2,5 εκατ. για ενεργειακή αναβάθμιση στο Παν. Δυτικής Αττικής

Η Σοφία Ζαχαράκη ενέκρινε χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ για την αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων στο ΠΔΑ, με στόχο τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και τη βελτίωση των κτηριακών υποδομών.
Ελληνική οικονομία ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ταμείο Ανάκαμψης: Αίτημα 1,17 δισ. ευρώ από την Ελλάδα στην Κομισιόν

Διπλό αίτημα 1,17 δισ. ευρώ για επιχορηγήσεις και δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης υπέβαλε η Ελλάδα, ανεβάζοντας τις συνολικές εκταμιεύσεις στα 24,57 δισ. ευρώ, ή στο 68,3% των διαθέσιμων πόρων του «Ελλάδα 2.0».
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζαχαράκη: Προχωρά η μελέτη στατικής επάρκειας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Στην τελική φάση μπαίνει η μελέτη στατικής επάρκειας για το κεντρικό συγκρότημα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πατησίων, με χρηματοδότηση 360.000 ευρώ από το ΠΔΕ και στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των υποδομών.