ΓΔ: 908.87 0.53% Τζίρος: 27.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:38:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Επιμένουν οι έμποροι για μείωση ενοικίων μέχρι το τέλος του 2020

Να παραταθεί η μείωση των ενοικίων κατά 40% μέχρι το τέλος του 2020 ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, παρά τις έντονες αντιδράσεις των ιδιοκτητών.

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει ξεκαθαρίσει ότι το μέτρο της μείωσης των ενοικίων θα ισχύσει μόνο για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών όμως επανέρχεται στο θέμα.

Συγκεκριμένα, ζητά να παραταθεί η μείωση των ενοικίων κατά 40% μέχρι το τέλος του 2020, κάνοντας λόγο για δίκαιη μοιρασιά της ζημιάς σε όλους τους τομείς και προφανώς μεταξύ ιδιοκτήτων, επιχειρήσεων και κράτους.

«Με αφορμή πρόταση που μας γνωστοποιήθηκε από την πλευρά των ιδιοκτητών ακινήτων σχετικά με το κρίσιμο θέμα των ενοικίων, επισημαίνουμε ότι επιμένουμε στην σταθερή θέση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, που από την αρχή πρώτος έθεσε, διεκδίκησε και πέτυχε, την μείωση των ενοικίων κατά 40% για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και αναμένουμε την απόφαση και για τον Μάϊο», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, που εκτίμησε το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας, συνέβαλε στην επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων την δύσκολη περίοδο του Lock down, ενώ αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση του Ε.Σ.Α η επέκταση του μέτρου αυτού έως το τέλος του 2020, με δυο στόχους:

  • Τη μείωση των λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων κατά το κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί έως το τέλος του έτους, που είναι βέβαιο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες θα είναι περίοδος χαμηλών οικονομικών προσδοκιών, με υποτονική κίνηση στην αγορά, ώστε να αποφύγουμε νέα λουκέτα και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.
  • Τη διαφύλαξη της κτηματαγοράς από δημιουργία χιλιάδων αδιάθετων εμπορικών ακίνητων, κατά το πρόσφατο παράδειγμα της δεκαετούς κρίσης, που δημιούργησε μακροχρόνιο καθοδικό σπιράλ και βύθισε την οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση.

Σεβόμενοι την αγωνία και τον αγώνα των συναδέλφων, που ανέδειξαν το θέμα αυτό ως τον σημαντικότερο παράγοντα επιβίωσης των επιχειρήσεων τους σε ποσοστό 55,4%, στην πρόσφατη έρευνα του Ε.Σ.Α, θα συνεχίζουμε να τους συμπαραστεκόμαστε και θα δώσουμε την μάχη με κάθε νόμιμο μέσο για την επιβίωση τους, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας.

Η δίκαιη μοιρασιά της ζημιάς σε όλους τους τομείς και προφανώς μεταξύ ιδιοκτήτων, επιχειρήσεων και κράτους, θα συμβάλει ώστε το 2021 να είναι έτος αισιοδοξίας, ελπίδας και ανάπτυξης για την χώρα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Καφούνης: Ικανοποίηση για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Όπως τόνισε ότι ο δρόμος μέχρι την επάνοδο στην κανονικότητα είναι μακρύς και δύσκολος, γι' αυτό και είναι σημαντικό όλα τα θετικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν να εφαρμοστούν σύντομα και στο ακέραιο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμμαχία ΕΣΑ και GRECA για τη μετάβαση του εμπορίου στην ψηφιακή εποχή

Τα δύο μέρη αναγνωρίζουν ότι το εμπόριο αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη όλης της χώρας και πως η στήριξή των φυσικών αλλά και των ηλεκτρονικών καταστημάτων αυτή τη δύσκολη περίοδο κρίνεται απαραίτητη. Ποιο είναι το πλαίσιο συνεργασίας.