ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

«Τρέχει» η τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό

Η καμπάνια θα στοχεύει να κεφαλαιοποιηθεί η εξαιρετική εικόνα της χώρας αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας με την προβολή του ελληνικού καλοκαιριού να φτάνει μέχρι τον Οκτώβριο.

Σε πλήρη δράση βρίσκεται το επιτελείο της Marketing Greece, προκειμένου να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα τη «στρατηγική εκστρατεία επικοινωνίας της Ελλάδας» μετά και την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας. Όπως τόνισε σήμερα στο «Πρακτορείο FM» και στον Κώστα Χαλκιαδάκη, στην εκπομπή «Βόλτα στην Ελλάδα», η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα, η εταιρία ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς για την επόμενη ημέρα της πρωτοβουλίας «Greece from Home».

Αφού σημειώνει την παγκόσμια απήχηση που είχε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία επικοινωνίας σε όλο τον κόσμο, στην οποία δημόσιος και ιδιωτικός τομέας συνεργάστηκαν, η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece υπογραμμίζει ότι πλέον το επόμενο βήμα θα είναι μια στρατηγική επικοινωνιακή δράση προβολής της χώρας στις αγορές του εξωτερικού. Μάλιστα, θα υπάρχει και επικοινωνιακός προσανατολισμός και για το εγχώριο «μέτωπο», με στόχο την τόνωση του εγχώριου τουρισμού αλλά και της ψυχολογίας των Ελλήνων, όπως αναφέρει η κ. Δρέττα.

Η νέα επικοινωνιακή καμπάνια θα έχει προμετωπίδα την υλοποίηση συγκεκριμένων βίντεο και ο στόχος είναι να κεφαλαιοποιηθεί η εξαιρετική εικόνα της χώρας, αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως εξήγησε η κ. Δρέττα. Δίνοντας κάποιες λεπτομέρειες της «επικοινωνιακής καμπάνιας» (η κυβέρνηση θα αποφασίσει πότε θα αρχίσει να προβάλλεται), η κ. Δρέττα επεσήμανε ότι επιχειρείται η προβολή του «ελληνικού καλοκαιριού», πέραν του Αυγούστου φτάνοντας έως τον Οκτώβριο. Στο σημείο αυτό η διευθύνουσα σύμβουλος της MG εξήρε τη συνεργασία ανάμεσα στο αρμόδιο υπουργείο και τον ΕΟΤ.

Το βέβαιο είναι ότι η εν λόγω δράση θα στοχεύει στο συναίσθημα του δυνητικού επισκέπτη. Αλλωστε, όπως επισημαίνει η κ. Δρέττα, στην Ελλάδα η επικοινωνία των ξένων επισκεπτών με τους ντόπιους κατοίκους είναι μοναδική και δεν συναντάται στο ίδιο βαθμό αυτό στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο υψηλής θερμοκρασίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια 41χρονη Γαλλίδα τουρίστρια πέθανε από θερμοπληξία στον Μπάλο Χανίων

41χρονη Γαλλίδα τουρίστρια έχασε τη ζωή της στην περιοχή Μπάλου Χανίων από αφυδάτωση κατά τη διάρκεια πεζοπορίας σε κακοτράχαλο μονοπάτι, παρά τις προειδοποιήσεις για επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και την απαγόρευση.
ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λουκέτο και πρόστιμα από την ΑΑΔΕ σε beach club Πάρου και άλλων νησιών

Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ, με έμφαση σε τουριστικές περιοχές. Σε beach club στην Πούντα Πάρου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 174 αποδείξεων. Από 14-20 Αυγούστου καταγράφηκαν και άλλες παραβάσεις με αναστολές και πρόστιμα.
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο Δευτέρα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Με ευρεία θεματολογία, το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει τη Δευτέρα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητώντας για το «Ελλάδα 2.0», την ακρίβεια, τη νέα σχολική χρονιά, τη νησιωτικότητα και τα νέα πλαίσια για τουρισμό και ΑΠΕ.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Θάνατος Γάλλου τουρίστα στην Κοιλάδα του Θανάτου λόγω καύσωνα

68χρονος Γάλλος πέθανε από ακραίο καύσωνα στην Κοιλάδα του Θανάτου, Καλιφόρνια, όταν το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε. Επιχείρησε πεζοπορία στους 46°C, όμως κατέρρευσε και δεν πρόλαβε η βοήθεια να φτάσει εγκαίρως.
Παραλία Αγία Τριάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολωνία και Λετονία στον στόχο τουριστικής ανάπτυξης Ανατολικής Χαλκιδικής

Ο Δήμος Αριστοτέλη ενισχύει την προβολή της Ανατολικής Χαλκιδικής σε Πολωνία και Λετονία, πραγματοποιώντας επαγγελματικές συναντήσεις με τουριστικά γραφεία στην Κρακοβία, στοχεύοντας στην αύξηση των επισκεπτών από τις αγορές αυτές.
σουβενίρ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκλεισαν οι αιτήσεις για το «Τουρισμός για Όλους 2026-2027» με 1 εκ. συμμετοχές

Ολοκληρώθηκε με αυξημένη συμμετοχή η υποβολή αιτήσεων για το «Τουρισμός για Όλους 2026-2027», με 1.156.017 αιτήσεις συνολικά. Επόμενο βήμα η κλήρωση, ενώ στόχος είναι οι ψηφιακές κάρτες να ενεργοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.