ΓΔ: 1236.2 1.25% Τζίρος: 94.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Πάιατ: Δέσμευση ΗΠΑ να υποστηρίζουν την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ, βραβεύτηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ, στο πλαίσιο της απονομής των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος», βραβεύτηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την προσφορά του στην ελληνική οικονομία.

Ο Τζέφρυ Πάιατ ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δεσμευμένες στο να υποστηρίζουν την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, καθώς πιστεύουν ότι μια δυνατή οικονομία θα δυναμώσει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας σε μια δύσκολη περιοχή και θα βοηθήσει τα δύο κράτη να δουλέψουν δίπλα δίπλα για κοινούς σκοπούς.

Την τιμητική διάκριση απένειμε στον κ. Πάιατ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Πάιατ, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί αυτήν την περίοδο υπογραμμίζοντας ότι «οι επενδυτές ανταποκρίνονται στο πράσινο φως που άναψε η Ελλάδα κι ανταποκρίνονται και στις καλές σχέσεις των δύο χωρών. Και δουλεύουμε -πρόσθεσε- μαζί με την κυβέρνηση,για να την βοηθήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε».

Μέγας χορηγός των βραβείων ήταν η Praxia bank, χάλκινοι χορηγοί o AIA, η Εθνική Ασφαλιστική, TOTAL-EREN και τηλεπικοινωνιακός πάροχος η Wind, υποστηρικτής η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υποστηρικτές της εκδήλωσης η ΔΕΘ-HELEXPO, το Μακεδονία Πάλλας και η EXPO SYSTEM. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα Παρασκήνιο και η Free Press εφημερίδα της Μακεδονίας Καρφίτσα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης κατά ΓΣΕΕ: Γιατί δεν πληρώθηκε δώρο Πάσχα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Στην αντεπίθεση βγήκε ο υπουργός Ανάπτυξης μετά την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για μη καταβολή δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας. «Δεν θα τους αφήσουμε να αφήσουν πάλι τους εργάτες στο δρόμο», λέει ο υπουργός.
adonis georgiadis delhpi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Επικεντρωμένη στο ελληνικό επιχειρείν και η νέα μας τετραετία

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τόνισε πως η Ελλάδα παραμένει μια χώρα που έχει σημασία να έχει κυβέρνηση σταθερή, φιλοεπενδυτική και φιλοεπιχειρηματική, μιλώντας στους Δελφούς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Νέα μείωση στην άξια του «καλαθιού του νοικοκυριού»

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 26η εβδομάδα εφαρμογής του καλαθιού, ενώ η μεσοσταθμική αξία του είναι μειωμένη κατά -1% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.
Georgiadis-Adonis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας συνεχίζεται

«24η εβδομάδα εφαρμογής του καλαθιού του νοικοκυριού, είχαμε μεγάλες μειώσεις συνολικά, -2,5% στη μεσοσταθμική του αξία, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Είναι η 4η συνεχόμενη εβδομάδα με μεσοσταθμική μείωση», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.