Βιολογικά τρόφιμα

Προς τα βιολογικά προϊόντα στρέφονται όλο και περισσότεροι Έλληνες

Σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών για βιολογικά προϊόντα μαρτυρά έρευνα της Nielsen.

Τα βιολογικά προϊόντα κερδίζουν oλοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Nielsen σε δείγμα 1.200 ατόμων ηλικίας άνω των 18.

Αναλυτικότερα, 8 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι έχουν καταναλώσει έστω και ένα βιολογικό προϊόν τον τελευταίο μήνα. Στους βασικούς λόγους επιλογής βιολογικών προϊόντων το 45% των ερωτηθέντων αναφέρει την υγιεινή διατροφή και την υγεία του οργανισμού.

Κατηγορίες προϊόντων που κατέχουν κυρίαρχη θέση στην επιλογή είναι τα αυγά, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά καθώς επίσης και το γάλα. Δυναμική παρουσιάζουν κατηγορίες όπως τα δημητριακά, οι χυμοί, το γιαούρτι και τα όσπρια. Επίσης, από την ανάλυση προκύπτει ότι μελλοντικά σε κατηγορίες όπως είναι το ψωμί, οι φρυγανιές και τα κράκερς θα αυξηθεί η πρόθεση για αγορά βιολογικών προϊόντων.

Αναφορικά με τα κανάλια αγοράς, το οργανωμένο λιανεμπόριο διατηρεί δεσπόζουσα θέση (72%) όταν πρόκειται για αγορά βιολογικών προϊόντων και ιδιαίτερα στην κατηγορία των δημητριακών. Φαίνεται όμως ότι τα εξειδικευμένα καταστήματα επίσης καταλαμβάνουν μια αρκετά σημαντική θέση (44%) όταν πρόκειται για την επιλογή βιολογικών προϊόντων.

6 στους 10 Έλληνες ακολουθούν συγκεκριμένη δίαιτα

Η έρευνα κάλυψε επιπλέον διατροφικά θέματα που απασχολούν τους Έλληνες καταναλωτές και μέσα από αυτά προκύπτει ότι 6 στους 10 Έλληνες ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη δίαιτα, με το εν λόγω ποσοστό να έχει αυξηθεί, σε σχέση με το 2016, κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2016 παρατηρείται επίσης στο ποσοστό των Ελλήνων (39%) που αναφέρουν ότι οι ίδιοι είτε κάποιος άλλος στο νοικοκυριό έχει κάποια ευαισθησία, αλλεργία ή δυσανεξία σε ένα ή και περισσότερα συστατικά τροφών. Λακτόζη και γλουτένη είναι τα συστατικά εκείνα που αναφέρονται συχνότερα ότι δημιουργούν δυσανεξία και κάποια ευαισθησία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σεμινάρια καινοτομίας στο Ισραήλ για έλληνες startuppers

Λήγει στις 13 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από νέους έλληνες επιχειρηματίες προκειμένου να συμμετάσχουν στα ειδικά επαγγελματικά σεμινάρια καινοτομίας που διοργανώνει το Ισραήλ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με λουκέτο απειλείται το 70% των αρτοποιείων στη Θεσσαλονίκη

Η πτώση του τζίρου για τα αρτοποιεία της Θεσσαλονίκης φτάνει μέχρι και το 70% με τους επαγγελματίες του κλάδου να προειδοποιούν για ένα ζοφερό μέλλον και ζητούν από την κυβέρνηση να ενταχθούν στους ΚΑΔ ώστε να καταφέρουν να παραμείνουν ανοικτοί μετά την κρίση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΕΦΕΤ αναστέλλει τα επιβληθέντα προστιμα στις επιχειρήσεις τροφίμων

Οι επιχειρήσεις τροφίμων καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας για την διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων με τον ΕΦΕΤ να διαβεβαιώνει το κοινό πως θα συνεχιστούν οι συστηματικοί έλεγχοι.