Φώτο: ΑΠΕ

Αφετηρία ανάκαμψης το 2021, τονίζει ο Χρήστος Μεγάλου

Στα 2,2 δισ. ευρώ έχουν ανέλθει ήδη οι χορηγήσεις της Τράπεζας Πειραιώς, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Χρήστος Μεγάλου. Η πανδημία έφερε σε μια νύχτα μεγάλες αλλαγές που θα έπαιρναν χρόνια να υλοποιηθούν.

Δάνεια ύψους 2,2 δισ. ευρώ έχει ήδη χορηγήσει η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ έχει στόχο να προσφέρει δάνεια 4,9 δισ. ευρώ φέτος. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, τόνισε σήμερα ότι το 2021 μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία της ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, η οποία θα εισέλθει σε διατηρήσιμη αναπτυξιακή τροχιά για τα επόμενα χρόνια.

Μιλώντας στο Delphi Forum και στην ενότητα CEO Talks, ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε στην άνευ προηγούμενου συγκυρία που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19 και η οποία επηρέασε τις ζωές όλων σε παγκόσμιο επίπεδο και οδήγησε σε επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων.

Στην Ελλάδα, επιδείξαμε προνοητικότητα και πετύχαμε να περιορίσουμε την πανδημία, ως αποτέλεσμα των άμεσων πρωτοβουλιών που έλαβε η κυβέρνηση και οι υγιειονομικές αρχές, σημείωσε ο κ. Μεγάλου και επισήμανε ότι «επανέρχομαστε στην κανονικότητα, αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι το μέλλον θα είναι διαφορετικό από ό,τι γνωρίζουμε».

Ήδη, αλλαγές, όπως η ψηφιοποίηση της οικονομίας και η υιοθέτηση νέων συνηθειών, που υπό άλλες συνθήκες θα έπαιρνε χρόνια να υλοποιηθούν, έχουν συμβεί εν μία νυκτί και θα διατηρηθούν, είπε χαρακτηριστικά ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς, υπογραμμίζοντας ότι έχουμε κληθεί να διαμορφώσουμε την «επόμενη ημέρα», με έμφαση στην επαναφορά σε αναπτυξιακή τροχιά το συντομότερο.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι οι μηχανισμοί και τα εργαλεία μεγάλου εύρους που έχουν διαθέσει η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο κ. Μεγάλου, επισημαίνοντας ότι η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει τη ρευστότητα στην οικονομία, παρέχοντας αναστολή πληρωμών σε δανειολήπτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις, που πληρούν τα κριτήρια ενώ παράλληλα, έχει εκταμιεύσει ως σήμερα νέα δάνεια 2,2 δισ. ευρώ, καλύπτοντας το ήμισυ σχεδόν του στόχου των 4,9 δισ. ευρώ που είχε θέσει για το 2020.

Οι προκλήσεις είναι πολλές, αλλά η βελτίωση της οικονομίας τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την δουλειά που έχει γίνει, μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι η χώρα θα ανταπεξέλθει επιτυχώς στην παρούσα συγκυρία, κατέληξε ο διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, μιλώντας στην πρώτη ημέρα του Delphi Forum που γίνεται ψηφιακά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Μεγάλου: Οι τράπεζες διαθέτουν κεφάλαια και ρευστότητα για να δώσουν λύσεις

Κρίσιμο χαρακτήρισε τον ρόλο του Δημοσίου στην προώθηση των επενδύσεων ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, ο οποίος στάθηκε στην ικανότητα των Τραπεζών να αντιμετωπίσουν την κρίση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα 560 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα

Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χρηματοδοτούν νέες επενδύσεις στον αγροτικό τομέα με στόχο τον εκσυγχρονισμός της παραγωγής και την αύξηση των εξαγωγών.