Φώτο: ΑΠΕ

Γ. Βρούτσης: Αισιοδοξία από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταβάλλει το 60% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων συγκράτησε την αγορά εργασίας σύμφωνα με τον υπ. Εργασίας.

Αισιόδοξα και θετικά για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης και την σταθεροποίηση της αγοράς εργασίας, χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιοποιήθηκαν και δείχνουν ότι η ανεργία φέτος το Μάρτιο κυμάνθηκε στο 14,4%.

Σε παρέμβαση του στη Βουλή ο κ. Βρούτσης, υπεραμύνθηκε της τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας που προβλέπει την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος κατά 60%, στο διάστημα 15/6/2020 μέχρι 31/7/2020, των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, κάνοντας λόγο για ένα ακόμα ενισχυτικό μέτρο για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.

«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποδεικνύουν ότι όλες οι πρωτοβουλίες που ανέπτυξε από τη πρώτη στιγμή και συνεχίζει να αναπτύσσει η κυβέρνηση, ήταν και είναι στη κατεύθυνση να συγκρατήσουμε την αγορά εργασίας. Η ανεργία, μέσα στη βαθειά κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, συνέχισε να πέφτει δυναμικά και αυτό μόνο ως θετικό και αισιόδοξο μήνυμα μπορεί να εκληφθεί», τόνισε ο κ. Βρούτσης και προσέθεσε:

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως «με τις πολιτικές μας βελτιώνουμε το μηχανισμό στήριξης των επιχειρήσεων, ενισχύουμε το εισόδημα των εργαζομένων και βελτιώνουμε τις θέσεις απασχόλησης ώστε η αγορά εργασίας να αποκτήσει πιο βαθιές ρίζες στη διατήρηση των θέσεων εργασίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγγυήσεις για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων από το υπ. Εργασίας

Ο υπ. Εργασίας ανέφερε για το θέμα των υπερωριών πως δεν θίγεται ο πυρήνας του εργατικού δικαίου της χώρας. Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δοθεί το δώρο Πάσχα σε όσους δεν το έχουν ήδη λάβει.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ με νέα εγκύκλιο

Στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μπορούν να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις, συνεχούς ή εποχικής λειτουργίας, ανεξαρτήτως ΚΑΔ, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξής τους στον Μηχανισμό όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 5 της με αριθμ. οικ. 23103/478/13-06-2020 ΚΥΑ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο νέα προγράμματα στήριξης για 12.000 ανέργους ευάλωτων ομάδων

Η διάρκεια της επιχορήγησης και για τα δύο προγράμματα είναι 12 μήνες και υπάρχει δυνατότητα επέκτασής της για επιπλέον 12 μήνες, ενώ αφορούν ανέργους άνω των 55 ετών και άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) .