Φώτο: ΑΠΕ

«Παγώνει» τα έργα επέκτασης του λιμανιού στην Πειραϊκή το ΣτΕ

Τα έργα για την κατασκευή δυο ακόμη προβλητών για την πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων είχαν ξεκινήσει από τον Μάρτιο ξεσηκώνοντας αντιδράσεις από κατοίκους και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Σταματούν προσωρινά τα έργα επέκτασης του επιβατικού λιμένα προβλητών κρουαζιέρας στην Πειραϊκή μετά από προσωρινή διαταγή του προέδρου  του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Ευστρατίου.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και 95 ακόμη κάτοικοι της εν λόγω περιοχής, ζητώντας να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει επίσης κατατεθεί. Παράλληλα, έχει κατατεθεί και αίτηση ακύρωσης η οποία προσδιορίστηκε να συζητηθεί στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ την 7η Οκτωβρίου 2010.

Το Εργατικό Κέντρο, και οι υπόλοιποι ζητούν να ακυρωθεί η από 28.3.2019 απόφαση του γενικού γραμματέα Λιμένων, κ.λπ. του υπουργείου Ναυτιλίας, με την οποία επετράπη: α) Η διενέργεια βυθοκορήσεων για τα έργα επέκτασης επιβατικού λιμένα (Νότια ζώνη) και β) η απόρριψη των βυθοκορημάτων στην θάλασσα (μπάζωμα).

Τα έργα έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο και αποσκοπούν στην κατασκευή δυο ακόμη προβλητών για την πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς. Τώρα, ο κ. Ευστρατίου με προσωρινή διαταγή του σταμάτησε προσωρινά τα έργα μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει κατατεθεί για το εν λόγω θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για την αξιοποίηση του Πύργου, στο λιμάνι του Πειραιά

Η επένδυση προβλέπει μικτές χρήσεις γραφείων, καταστημάτων, χώρους ενημέρωσης και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος του Πειραιά, πολυχώρο πολιτιστικών λειτουργιών, με χώρο εστίασης, γραφεία και εστιατόριο. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραμανλής: Ευκαιρία το Ταμείο Ανάκαμψης για έργα υποδομών και μεταφορών

Εντός του 2021 ξεκινάει η διαγωνιστική διαδικασία για να συνδεθούν και τα υπολειπόμενα τρία χιλιόμετρα σιδηροδρομικά με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζει η ιδιωτικοποίηση τριών λιμανιών, έρχονται επενδύσεις αναβάθμισης

Εκκίνησαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες από το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας. Στις 2 Οκτωβρίου θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι υποψήφιοι.