ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πρόσθετη ρευστότητα στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ, για μικρομεσαίες

Έχουν υποβληθεί 1.783 αιτήσεις, έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα 616 και έχουν συναφθεί 259 συμβάσεις με πολύ μικρές, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις 46 εκατ. ευρώ, περίπου, ενώ έχει ήδη εκταμιευτεί ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής εγκρίθηκε η πρόσθετη μεταφορά πιστώσεων ύψους 25 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 προς την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για την ενίσχυση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ, (ΤΕΠΙΧ ΙΙ).

Η δράση «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» του ΤΕΠΙΧ ΙΙ στοχεύει στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, στη διευκόλυνση της πρόσβασης των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικούς μηχανισμούς, καθώς και την ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας της χώρας. Στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ, συμμετέχει η Περιφέρεια μέσω του ΠΕΠ Αττικής και προσφέρει επενδυτικά δάνεια και δάνεια κεφαλαίου κίνησης με ευνοϊκούς όρους σε υπό σύσταση, νεοσύστατες, νέες και υφιστάμενες ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία προόδου του Ταμείου, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική», έχουν υποβληθεί 1.783 αιτήσεις, έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα 616 και έχουν συναφθεί 259 συμβάσεις με πολύ μικρές, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους 46 εκατ. ευρώ, περίπου, ενώ έχει ήδη εκταμιευτεί ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ, περίπου.

Για τη συμβολή της Περιφέρειες στην τόνωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε μια δύσκολη περίοδο που η αγορά έχει ανάγκη από ρευστότητα για να ορθοποδήσει, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης παρατήρησε: «Προτεραιότητά μας είναι να συμβάλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό εστιάζουμε σε πολιτικές, που ενισχύουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τη τοπική απασχόληση». Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την πεποίθηση πως η Περιφέρεια μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην ανάδειξη του παραγωγικού ιστού και στη δημιουργία ενός νέου ελκυστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. «Σε αυτό το πλαίσιο προτεραιότητά μας είναι η διαμόρφωση ενός μοντέλου επιχειρηματικότητας το οποίο θα βασίζεται στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών προκειμένου να εκφραστούν οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας της Αττικής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πράσινο φως για την εκταμίευση ενίσχυσης 250 εκατ. των ΜμΕ της Αττικής

Συνολικά, 42.254 επιχειρήσεις υπέβαλλαν αίτηση για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα (συνολικού προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ), εκ των οποίων τελικά εγκρίθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΣΠΑ περισσότερες από 9.000.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο δήμος Ρεθύμνης

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που με κυβερνητικές αποφάσεις διέκοψαν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους, απαλλάσσονται τους από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλους καθαριότητας και φωτισμού.
ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΣΕΒΕΕ: Παρά τα μέτρα της κυβέρνησης, οι πληγές παραμένουν ανοικτές

Η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει ότι ο περιορισμός της επιστρεπτέας προκαταβολής, η κάλυψη μέρους της αύξησης στα τιμολόγια ενέργειας, η παράταση του προγράμματος "ΓΕΦΥΡΑ" και η μείωση του ΦΠΑ για συγκεκριμένα προϊόντα είναι μέτρα προσωρινού χαρακτήρα.