ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Δεύτερη ευκαιρία για αιτήσεις ένταξης στην επιστρεπτέα προκαταβολή

Δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ για επιχειρήσεις που δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους, αλλά δεν υπέβαλαν δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ έχουν όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 26 Ιουνίου στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, χωρίς να υποβάλουν μέχρι τότε τη σχετική δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χρηματοδοτική ενίσχυση.

Αυτό θα προβλέπει Κοινή Απόφαση των Υπουργών και των Υφυπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, η οποία θα υπογραφεί άμεσα.

Με τον τρόπο αυτό, αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι υπήρξαν επιχειρήσεις οι οποίες αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας “myBusinessSupport”.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Σχέδιο για επενδύσεις ύψους 20 δισ. ευρώ

Ο Κ. Πιερρακάκης προαναγγέλλει την επικείμενη παρουσίαση 30 επενδυτικών ευκαιριών αξίας έως 20 δισ. ευρώ και τονίζει τη σημασία μεγάλων επιχειρήσεων, τεχνολογίας και εξαγωγών για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.
Κυριάκος Πιερρακάκης στο γραφείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Πώς λειτουργεί ο «Κουμπαράς για τη νέα γενιά» και τι αλλάζει

Ο Κ. Πιερρακάκης, μέσω βίντεο στα social media, εξηγεί με ερωταπαντήσεις τη λειτουργία της πρωτοβουλίας «Κουμπαράς για τη νέα γενιά», τονίζοντας πως πρόκειται για ειδικό επενδυτικό λογαριασμό και όχι απλή αποταμίευση.
Αλαμπάση, ελβετικά δάνεια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Εκπνέει η προθεσμία για «κούρεμα» οφειλής έως 50%

Το 60% των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο έχει προχωρήσει σε ρύθμιση για «κούρεμα» οφειλής. Τι δηλώνει η Θεώνη Αλαμπάση, επικεφαλής της Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους στο Business Daily.
Ελληνική οικονομία κέρματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Οικονομικών απαντά στον Φραγκίσκο Κουτεντάκη της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΟΙΚ, η προσέλκυση ανθρώπων και εταιρειών φέρνει έσοδα και ενισχύει τα δημόσια οικονομικά, δημιουργώντας χώρο για χαμηλότερους φόρους και στηρίζοντας την κοινωνία, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται νέο χρηματοοικονομικό οικοσύστημα.
κουμπαράς και οικογένεια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι κερδίζουν τράπεζες, ασφαλιστικές και γονείς από τον παιδικό «κουμπαρά»

Τα οφέλη του παιδικού επενδυτικού «κουμπαρά» για οικογένειες, τράπεζες και ασφαλιστικές. Στρέφει την κοινωνία προς την αποταμίευσης και τις επενδύσεις, δημιουργεί ανταγωνισμό για νέα προϊόντα.