ΓΔ: 877.24 1.10% Τζίρος: 59.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Έτοιμες να αντιμετωπίσουν περιστατικά κορονοϊού 3.303 τουριστικές επιχειρήσεις

Οι τουριστικές επιχειρήσεις στη Κεντρική Μακεδονία ολοκλήρωσαν τη δωρεάν εκπαίδευσή τους στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, έχοντας ως στόχο την διασφάλιση της υγείας επισκεπτών και εργαζομένων.

Έτοιμες να αντιμετωπίσουν περιστατικά κορονοϊού είναι 3.303 τουριστικές επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας που ολοκλήρωσαν την δωρεάν εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid-19, που διοργάνωσε το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η δωρεάν εκπαίδευση των τουριστικών επιχειρήσεων στα υγειονομικά πρωτόκολλα υλοποιήθηκε στο πνεύμα των αποφάσεων που ελήφθησαν σε σύσκεψη, υπό τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στην οποία συμμετείχαν ο τομεάρχης Τουρισμού, Αλέξανδρος Θάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρήστος Μήττας, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών και πρόεδρος του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚεΔιΒιΜ ΠΚΜ), Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο διευθυντής του ΚεΔιΒιΜ ΠΚΜ, Γιώργος Αραπάκης.

Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε από τις 10 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου μέσω της σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης LMS και μέσω της πλατφόρμας e-learning του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ μετά το πέρας των μαθημάτων οι συμμετέχοντες έλαβαν ηλεκτρονικά βεβαίωση παρακολούθησης.

Η εκπαίδευση των τουριστικών επιχειρήσεων είχε στόχο, εκτός από τη δική τους ενημέρωση, τη δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας συνολικά του τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στα υγειονομικά πρωτόκολλα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμβάλλει στην προστασία και την ασφάλεια των επαγγελματιών του τουρισμού και των επισκεπτών της, με γνώμονα τη διασφάλιση όχι μόνο της δημόσιας υγείας, αλλά και της τουριστικής εμπειρίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fortune: Η Ελλάδα μπορεί να θέσει τα παγκόσμια στάνταρντ για τον τουρισμό

Η Ελλάδα αποδείχθηκε πολύ πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του κορονονοϊού από τις δυνατές χώρες της ΕΕ με την γρήγορη λήψη μέτρων και δείχνοντας σταθερότητα για την λύση του προβλήματος.
Φωτό Shutterstock
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλά προετοιμασμένη η Ελλάδα για την υποδοχή τουριστών αυτό το καλοκαίρι

Διακοπές μόνο σε χώρες που είναι ασφαλείς θα προσφέρει ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος στην Γερμανία που σημειώνει την αντίθεση του για την ταξιδιωτική οδηγία να απαγορευτούν τα ταξίδια μέχρι τις 14 Ιουνίου.