ΓΔ: 908.67 0.51% Τζίρος: 27.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:35:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΕΣΑ: Ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις η μείωση προκαταβολής φόρου

Οι επιχειρήσεις είδαν τους τζίρους τους να μηδενίζονται λόγω του lockdown και να υποχωρούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό», αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Προς τη σωστή κατεύθυνση κινούνται οι φορολογικές παρεμβάσεις που αναφέρονται στο νέο φορολογικό πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών. 

Αφενός, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, για τις παρεμβάσεις ενίσχυσης της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας με την παροχή φορολογικών κινήτρων και στοχευμένων φορολογικών απαλλαγών και αφετέρου με την εξωδικαστική επίλυση εκκρεμών φορολογικών διαφορών.

Ακόμη, σημειώνεται ότι το άρθρο 18 του νέου φορολογικού πολυνομοσχεδίου που αναφέρεται στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους, ικανοποιεί απολύτως και δικαιώνει τη θέση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, που πρώτος κατέθεσε αντίστοιχο αίτημα, με επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 25-4-2020.

«Η μείωση έως και 100% της προκαταβολής φόρου δίνει μεγάλη ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις που είδαν τους τζίρους τους να μηδενίζονται λόγω του lockdown και να υποχωρούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό μετά την επαναλειτουργία της αγοράς», αναφέρει ο σύλλογος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Καφούνης: Ικανοποίηση για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Όπως τόνισε ότι ο δρόμος μέχρι την επάνοδο στην κανονικότητα είναι μακρύς και δύσκολος, γι' αυτό και είναι σημαντικό όλα τα θετικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν να εφαρμοστούν σύντομα και στο ακέραιο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμμαχία ΕΣΑ και GRECA για τη μετάβαση του εμπορίου στην ψηφιακή εποχή

Τα δύο μέρη αναγνωρίζουν ότι το εμπόριο αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη όλης της χώρας και πως η στήριξή των φυσικών αλλά και των ηλεκτρονικών καταστημάτων αυτή τη δύσκολη περίοδο κρίνεται απαραίτητη. Ποιο είναι το πλαίσιο συνεργασίας.