ΓΔ: 2611.41 -1.92% Τζίρος: 735.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ο Κορκίδης στο βήμα
Φώτο: Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Β. Κορκίδης. Credits: ΑΠΕ

Κορκίδης: Θετικό το μήνυμα για μεσαία τάξη και ΜμΕ από την ομιλία Μητσοτάκη

Ο Βασίλης Κορκίδης δήλωσε ότι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δημιουργούν αισιοδοξία, αν και δεν καλύπτουν όλα τα αιτήματα της αγοράς. Αναγνώρισε ωστόσο μόνιμα μέτρα που στηρίζουν κοινωνία και επιχειρήσεις.

Θετική υποδοχή και αισιοδοξία προκάλεσαν οι πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλη Κορκίδη. Όπως επισημαίνει, η κατεύθυνση των μέτρων ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας, δημιουργώντας προσδοκίες για ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι οι εξαγγελίες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της μεσαίας τάξης, των οικογενειών, των συνταξιούχων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των εργαζομένων να συμμετέχουν στο "μέρισμα" της δημοσιονομικής διεύρυνσης. Τόνισε πως αν και αρκετά από τα αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας έμειναν εκτός, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν έχουν μόνιμο χαρακτήρα και μπορούν να βελτιώσουν τη ρευστότητα και να ενισχύσουν την αγορά.

Ειδική αναφορά έκανε στη μελλοντική μείωση της προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι η παρέμβαση ήταν μικρότερη των προσδοκιών, ενώ η αλλαγή στο τεκμαρτό εισόδημα αφορά μόνο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών. Παρ’ όλα αυτά, χαρακτήρισε σημαντική την υιοθέτηση μόνιμων μέτρων που ελαφρύνουν τα νοικοκυριά.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση των μέτρων δεν σταματά στην κοστολόγηση, αλλά θα πρέπει να κριθεί από την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητά τους στην καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάθε ευρώ που μένει σε μια υγιή επιχείρηση μπορεί να μετατραπεί σε επένδυση, απασχόληση και υψηλότερους μισθούς, συμβάλλοντας στη γενικότερη ευημερία.

Τέλος, ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι το πραγματικό μέτρο επιτυχίας της φετινής ΔΕΘ είναι το πόσα μέτρα θα παραμείνουν στο διαθέσιμο εισόδημα, θα επιστρέψουν στις επιχειρήσεις και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα μέχρι τις εκλογές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο το κόστος καυσίμων για τους αυτοκινητιστές

Η ΟΦΑΕ ζήτησε μέτρα για μείωση του κόστους καυσίμων και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για ανανέωση στόλου ΦΔΧ σε συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, τονίζοντας το υψηλό κόστος πετρελαίου που πλήττει την ανταγωνιστικότητα του κλάδου.
Γιώργος Αυτιάς Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Αίτημα για λιγότερα βάρη και χρηματοδότηση

Η πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς για μείωση του κόστους συμμόρφωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έφτασε στο Ευρωκοινοβούλιο μέσω ερώτησης του Γ. Αυτιά, ζητώντας λιγότερο διοικητικό βάρος και καλύτερη χρηματοδότηση.
Κτίριο Επιτροπής Ανταγωνισμού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Προτάσεις για αλλαγές στην αγορά καυσίμων

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού καταργεί τις ρήτρες αποκλειστικότητας στις συμβάσεις αποθήκευσης καυσίμων, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό σε όλα τα στάδια της αγοράς πετρελαιοειδών, βάσει ομόφωνης απόφασης της Ολομέλειας.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Η τεχνητή νοημοσύνη νέο όπλο για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε στο 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026 ότι η καινοτομία και η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι εργαλεία ανάπτυξης και επιβίωσης για τις ελληνικές ΜμΕ ενάντια στον διεθνή ανταγωνισμό.
Χάρης Δούκας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΒΕΑ με θέμα ενεργειακό κόστος και δημοτικά τέλη

Η συνάντηση του προέδρου του ΒΕΑ με τον δήμαρχο Αθηναίων επικεντρώθηκε στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τα οικονομικά προβλήματα ΜμΕ και δημοτικών τελών, με έμφαση στη δίκαιη ρύθμισή τους και την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Βιομηχανική εγκατάσταση από ψηλά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιομηχανία: Το σχέδιο ανάπτυξης που χρειάζεται η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Επιχειρηματικοί εκπρόσωποι ζητούν παρεμβάσεις σε ενέργεια, μεταφορές και χρηματοδότηση, επισημαίνοντας ότι οι ελλείψεις υποδομών και δεξιοτήτων εμποδίζουν την προσέλκυση επενδύσεων και την παραγωγική ανάπτυξη της περιοχής.