ΓΔ: 834.76 0.93% Τζίρος: 17.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:48:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Moodys
Shutterstock

Moody's στο ΒD: Εφικτός ο στόχος για ανάπτυξη 2,8%

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5% το 2020, αλλά εκτιμά ότι με επιτάχυνση των ξένων επενδύσεων μπορεί να επιτευχθεί ο φιλόδοξος στόχος της κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,8%.

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πετύχει τον στόχο ανάπτυξης που έχει θέσει στο πλαίσιο του προϋπολογισμού για το 2020, αν επιταχυνθούν οι επενδύσεις, επισημαίνει η Kathrin Muehlbronner, Senior Vice President at Moody's Investors Service, σε δηλώσεις της στο Business Daily.

Η Muehlbroneer υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει πως η ελληνική οικονομία θα «τρέξει» με χαμηλότερο ρυθμό του χρόνου, δηλαδή με 2,5%.

«Πολλά θα εξαρτηθούν από τις επενδύσεις και από το εάν οι ξένες επενδύσεις, ειδικότερα, θα επιταχυνθούν, στηριζόμενες στην αύξηση εμπιστοσύνης και στην πώληση των δημοσίων περιουσιακών στοιχείων. Ένας υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης,  παρόμοιος με αυτόν που προβλέπει η κυβέρνηση, είναι πολύ πιθανόν να επιτευχθεί» ,τονίζει η Muehlbroneer.

«Σχετικά με τους δημοσιονομικούς στόχους, παρατηρούμε θετικά ότι η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο που είναι συμβατό με τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πιστωτές της ευρωζώνης, για πρωτογενή πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ. Εμείς θεωρούμε πως είναι  σημαντικό να διατηρούνται καλές σχέσεις με τους πιστωτές», προσθέτει η Muehlbroneer.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος Moody's βαθμολογεί την Ελλάδα με B1 και σταθερή προοπτική (outlook), κάτι που σημαίνει ότι δεν επίκειται άμεσα νέα αναβάθμιση. Η τελευταία αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης, κατά δύο βαθμίδες, είχε ανακοινωθεί από τον οίκο τον περασμένο Μάρτιο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελλάδα, Σημαία, Ελληνική Οικονομία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Χλωμό» το σενάριο ανάκαμψης το 2021, ανησυχίες για τον τουρισμό

«Ψαλιδίζονται» οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του τρέχοντος έτους, καθώς τα διασυνοριακά ταξίδια δεν αναμένεται να απελευθερωθούν έγκαιρα για να «πάρει μπροστά» η τουριστική βιομηχανία της χώρας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moody's: Έρχεται επιτάχυνση το 2021 στις τιτλοποιήσεις δανείων

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τιτλοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών διαπιστώνει ο Νώντας Νικολαΐδης, Vice President-Senior Credit Analyst της Moody’s. Τι δηλώνει στο Business Daily για τα «κόκκινα» δάνεια της πανδημίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΠΕ: Βαθιά ύφεση 10,4% το α' τρίμηνο, ανάκαμψη 3% το δεύτερο

Η προβλεπόμενη πορεία του ΑΕΠ κατά το α' εξάμηνο του 2021, και οι συνολικές οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, μπορεί να εξελιχθούν σύμφωνα με ένα περισσότερο ή λιγότερο ευνοϊκό σενάριο από το εκτιμώμενο, σε εξάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας.