ΓΔ: 2015.75 0.16% Τζίρος: 5.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:37:38
Φωτο: ΑΠΕ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δήμοι στην Εύβοια - Πάνω από 3.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει

Πρόκειται για τους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων και Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός Οικονομικών θα ανακοινώσει τα χρήματα που αντιστοιχούν στους πληγέντες.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κήρυξε ο γενικός γραμματέας, Βασίλης Παπαγεωργίου, τους δήμους που επλήγησαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, για τους δήμους:

- Χαλκιδέων (εκτός της κοινότητας Ανθηδόνας) και Διρφύων - Μεσσαπίων (εκτός της κοινότητας Στροπώνων της Δημοτικής Ενότητας Διρφύων και της Κοινότητας Αγίας Σοφίας της Δημοτικής Ενότητας Μεσσαπίων) της Π.Ε. Εύβοιας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και

- Λαγκαδά (εκτός της κοινότητας Αρδαμερίου της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας), της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αυτό έγινε «για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους) που εκδηλώθηκαν, από 6 έως 9 Αυγούστου 2020».

Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας διευκρινίζει παράλληλα ότι οι Κοινότητες Ανθηδόνας, Αρδαμερίου, Στροπώνων και Αγίας Σοφίας, που επλήγησαν εκ νέου από έντονα καιρικά φαινόμενα, είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Οι παραπάνω δήμοι θα παραμείνουν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για 6 μήνες.

Πάνω από 3.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει

Όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, πάνω από 3.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει στην πληγείσα από τη θεομηνία περιοχή της Εύβοιας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας θα ανακοινώσει τα χρήματα που αντιστοιχούν στους πληγέντες, ενώ προανγγειλε ότι θα ενισχυθεί οικονομικά και ο δήμος του Ωρωπού. 

«Το υπουργείο Εσωτερικών έχει αναλάβει το κομμάτι στήριξη των δήμων και της Περιφέρειας, την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης της περιοχής και την πρώτη ανάπλαση των ακτών που έχουν υποστεί καταστροφές. Για τον σκοπό αυτό διαθέτουμε στους δυο δήμους 1,2 εκατ. ευρώ αμέσως προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες. Ταυτόχρονα κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών με πολλούς μηχανικούς μαζί με τους μηχανικούς της Περιφέρειας καταγράφουν τις υπόλοιπες ζημιές σε υποδομές προκειμένου να παρέμβουν στην υλοποίησή τους. Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας θα ανακοινώσει τα χρήματα που αντιστοιχούν στους πληγέντες. Η πρώτη εικόνα που έχω είναι ότι είναι πάνω από 3.000 τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει. Άρα το πρώτο μέλημα είναι να στηριχτούν αυτοί οι άνθρωποι. Παράλληλα, θα ενισχυθεί οικονομικά και ο απέναντι δήμος του Ωρωπού, όπου στο Χαλκούτσι πλέον δεν υπάρχει παραλία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή των Ελλήνων εσωτερικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η Πολιτοπούλου υιοθέτησε πλήρως το δόγμα διαχρονικών ευθυνών της ΝΔ

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη ΝΔ ότι προστάτευσε τη Ζωή Πολιτοπούλου στην Εξεταστική, σημειώνοντας πως η κατάθεσή της δεν φώτισε πιθανό σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ ούτε τις καθυστερήσεις πληρωμών του 2024–25.
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ελλήνων και Ισπανών αξιωματούχων για την αστυνομική συνεργασία

Αντιπροσωπείες από Ελλάδα και Ισπανία συναντήθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών Ισπανίας για το έργο ενίσχυσης της Ελληνικής Αστυνομίας στη διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.
Πυροσβεστικό όχημα πυρκαγιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονιμοποιούνται 423 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης με Προεδρικό Διάταγμα

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ανακοίνωσε τη μονιμοποίηση 423 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, μια κίνηση αναγνώρισης της προσφοράς τους και ενίσχυσης της δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος.
Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο «Ελ. Βενιζέλος» συνελήφθη 40χρονος για εισαγωγή κοκαΐνης στη χώρα

Αστυνομικοί συνέλαβαν 40χρονο αλλοδαπό στο «Ελ. Βενιζέλος», ο οποίος μετέφερε 58 γραμμάρια κοκαΐνης σε πέντε κρυμμένες συσκευασίες στο σώμα του, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων της Δίωξης Ναρκωτικών.