Στις 9 Οκτωβρίου το 3ο Athens Investment Forum

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα, εστιάζοντας κυρίως στις κατασκευές και την ενέργεια.

Το Στρατηγικό Συνέδριο, 3rd Athens Investment Forum 2020: Η Ελληνική Οικονομία μπροστά στην Πρόκληση της Βιώσιμης Ανάπτυξης, διοργανώνουν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και η Vertical Solutions SA, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης και το World Energy Council Greece και υπό την τιμητική αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. 

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, στο Ζάππειο Μέγαρο, με ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα και των δυνατοτήτων αναβάθμισης των αναπτυξιακών υποδομών, εστιάζοντας κυρίως στις κατασκευές και την ενέργεια, αλλά και στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και της δημόσιας διοίκησης, ιδιαίτερα στη μετά COVID-19 εποχή. Θα αναλυθούν επίσης, οι αναγκαίες πολιτικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις για τη δυναμική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνουν η 4η βιομηχανική επανάσταση και η κλιματική αλλαγή.

Τα θέματα που θα πραγματευθεί το 3ο AIF, αποτελούν τους πιο νευραλγικούς τομείς της αγοράς και της οικονομίας της χώρας: 

  • Financing – Οικονομία: Χρηματοδοτώντας την ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη
  • Ανάπτυξη – Επενδύσεις: Η Ελλάδα ξανά στο ραντάρ των επενδυτών 
  • Ενέργεια: Κερδίζοντας το στοίχημα της απολιγνιτοποίησης και την ενεργειακής μετάβασης
  • Ενεργειακές υποδομές: Οι επενδύσεις του αύριο
  • Υποδομές – Κατασκευές: Ο κατασκευαστικός κλάδος, οδηγός της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας
  • Digital – Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Η Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή 

Για το 2020 έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στελέχη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Εναρκτήριο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργος Στασινός και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς. Ενώ, έχουν προσκληθεί ως ομιλητές ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νικόλαος Παπαθανάσης καθώς και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, σημαντικών επιχειρηματικών Ομίλων και υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς αλλά και στελέχη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και των Θεσμών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Συνέδριο: https://investment.forum.iea.org.gr/

Tα εισιτήρια για το 3ο Athens Investment Forum είναι πλέον διαθέσιμα. Αποκτήστε το εισιτήριό σας για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση (online): https://www.eventora.com/el/Events/3rd-athens-investment-forum

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού στον τεχνικό κλάδο

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός σημείωσε πως η ζωή του τεχνικού κλάδου κλάδου μπορεί να γίνει καλύτερη με την χρήση των ψηφιακών εργαλείων ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις τεχνικές προκλήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το «Blue Project»

Έως τις 12 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην πρωτοβουλία για την υποστήριξη καινοτόμων ιδεών, ατομικών ή ομαδικών, ερευνητών, νέων ή επίδοξων επιχειρηματιών, σχετικών με τη θαλάσσια οικονομία «Blue Project».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλάους Ρέγκλινγκ: «Ναι υπό προϋποθέσεις στην bad bank»

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο επικεφαλής του ESM ότι η Τράπεζα της Ελλάφος από κοινού με την κυβέρνηση θα υποβάλουν το σχέδιο για την δημιουργία bad bank στις αρχές Ανταγωνισμού της Επιτροπής πολύ σύντομα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επτά πράσινες δράσεις προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι πάνω από το 30% των συνολικών κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης, πρέπει να διοχετευθεί σε δράσεις πράσινης ανάπτυξης, και υπενθύμισε πως η προθεσμία για την δέσμευση των κονδυλίων είναι τρία χρόνια.