Φωτο: Shutterstock

Μείωση ενοικίων για το λιανεμπόριο ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος

Σε συνέχεια της απόφασης του ΥΠΟΙΚ για τη μείωση των ενοικίων τον Σεπτέμβριο, ο ΕΣΑ σε συνεργασία με την ΠΟΜΙΔΑ θα προβεί άμεσα σε ενέργειες που θα διευκολύνουν τη συναίνεση ιδιοκτητών και ενοικιαστών.

Μείωση ενοικίων για το λιανεμπόριο ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς έμεινε για άλλη μία φορά εκτός του μέτρου της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων, όπως αναφέρει, σε συνέχεια της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών με την οποία προσδιορίζονται οι ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων που δικαιούνται την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Σεπτέμβριο. 

«Από την αρχή της κρίσης διεκδικούμε επίμονα και αποφασιστικά να συμπεριληφθούν όλοι οι ΚΑΔ του εμπορίου στην υποχρεωτική μείωση των ενοικίων, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Η ανάγκη συνέχισης της στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων ώστε να επιβιώσουν στην δύσκολη αυτή περίοδο είναι δεδομένη και ιδιαίτερα όσων στεγάζονται σε μισθωμένα ισόγεια καταστήματα, όπου το ενοίκιο καλύπτει μεγάλο ποσοστό του κόστους λειτουργίας τους», επισημαίνει ο ΕΣΑ στην ανακοίνωσή του. 

«Δυστυχώς, ακόμα και η απόφαση για την προαιρετική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τουλάχιστον του 30% του συνολικού μισθώματος για το μήνα Σεπτέμβριο, που ψηφίστηκε μετά από κοινή πίεση ΕΣΑ & ΠΟΜΙΔΑ, δεν συμπεριλαμβάνει το σύνολο των ΚΑΔ του εμπορίου, αλλά μόνο επιλεγμένους ΚΑΔ της λιανικής», προσθέτει, σημειώνοντας πως σε συνεργασία με την ΠΟΜΙΔΑ θα προβεί άμεσα σε ενέργειες που θα διευκολύνουν τη συναίνεση ιδιοκτητών και ενοικιαστών, «με σκοπό να διασωθούν οι υφιστάμενες μισθώσεις, οι εμπορικές επιχειρήσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα». 

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θα παραμείνει σταθερά στο πλευρό των εμπορικών επιχειρήσεων και θα συμπαρασταθεί δυναμικά στα μέλη του, στην περίπτωση που στο πλαίσιο της 'δίκαιης μοιρασιάς της ζημιάς' δεν κατορθώσουν να εξασφαλίσουν τη συναίνεση των ιδιοκτητών τους», καταλήγει η ανακοίνωση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση αλλά περίμενε περισσότερα το εμπόριο από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αναφερόμενος στο πακέτο των 32 δισ. ευρώ σε πόρους που εξασφάλισε η κυβέρνηση, πως περιμένει να υπάρξει μια «δίκαιη μοιρασιά της ελπίδας και της προοπτικής»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 15% σε λουκέτα - 9 στους 10 εμπόρους είδαν πτώση τζίρου

Η εξαμηνιαία έρευνα του Eμπορικού Συλλόγου Αθηνών δείχνει ότι μόνο το 12,4% είδε ίδιο ή καλύτερο τζίρο σε σχέση με πέρσι, περισσότεροι από τους μισούς εμπόρους είχαν πτώση τζίρου έως 50%, ενώ 3 στους 10 είδαν τον τζίρο τους κάτω από 50%.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επαναρρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας προτείνει στη ρύθμιση αυτή να ενταχθούν οφειλές που δεν είχαν ρυθμιστεί στο παρελθόν και άλλες που έχουν ήδη χαθεί. Να παραμείνει ενεργή η πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων.