Φώτο: ΑΠΕ

Αλλαγές στην απόκτηση της Golden Visa προανήγγειλε ο Α. Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης δήλωσε πως θα υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα της Χρυσής Βίζας με γνώμονα την παροχή επιπλέον κινήτρων στους υποψήφιους επενδυτές.

Αλλαγές στο πρόγραμμα «Golden Visa» με γνώμονα την παροχή επιπλέον κινήτρων στους υποψήφιους επενδυτές ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης οπου κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Κίνα υπογράφτηκε το επικαιροποιημένο πλαίσιο συνεργασίας 2020-2022, μεταξύ των δύο χωρών.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης συμμετείχε στην 3η Σύνοδο της Διευθύνουσας Επιτροπής του διμερούς πλαισίου συνεργασίας, στο Πεκίνο, όπου οι δύο χώρες υπέγραψαν το επικαιροποιημένο πλαίσιο συνεργασίας 2020-2022, το οποίο αφορά την προώθηση της συνεργασίας σε βασικούς τομείς, όπως είναι η ενέργεια, οι μεταφορές, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, η μεταποίηση, η έρευνα και ανάπτυξη και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το υπουργείο Εμπορίου και συναντήθηκε με τον υφυπουργό, Γιου Ξιάνχουα, με τον οποίο συζήτησαν για τις εμπορικές συμφωνίες των δύο χωρών.

Ο κ. Γεωργιάδης συμμετείχε ως κύριος ομιλητής σε εκδήλωση υπό τον τίτλο «2020 Overseas Investment Summit», στη Σαγκάη, η οποία είχε ως βασικό αντικείμενο την παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα των ακινήτων στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υπουργός εστίασε στις υπό ψήφιση αλλαγές του ρυθμιστικού πλαισίου για το πρόγραμμα «Golden Visa» με γνώμονα την παροχή επιπλέον κινήτρων στους υποψήφιους επενδυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν θα δοθεί επιπλέον παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τους πολίτες να ολοκληρώσουν την διαδικασία μέχρι τις 31 Αυγούστου στην ειδική πλατφόρμα. Περισσότεροι από 700.000 ιδιοκτήτες έχουν υποβάλλει δηλώσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση έως 31/8 για τα μη ηλεκτροδοτούμενα αδήλωτα τετραγωνικά

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας για το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο νέο πρόγραμμα εντάσσονται 52 έργα, σε δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 115,5 εκατ. ευρώ.