Φώτο: Shutterstock

Για ολική καταστροφή προειδοποιεί η εστίαση

Η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής σε ανακοίνωση της καλεί την κυβέρνηση να στηρίξει τις επιχειρήσεις του κλάδου και να μην τις απειλεί μόνο με πρόστιμα.

Την σφοδρή αντίδραση της εστίασης βρίσκει η απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση της κυκλοφορίας στις περιοχές με βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο. Οι επιχειρηματίες του κλάδου σημειώνουν πως οδεύουν προς ολική οικονομική καταστροφή και καλούν την κυβέρνηση να στηρίξει την εστίαση και τους εργαζομένους της.

«Αυτές τις ώρες χρειαζόμαστε στήριξη κάτι που γίνεται σε πολλές επιχειρήσεις εστίασης σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα η εστίαση απειλείται μόνο με πρόστιμα, παρότι πολλές επιχειρήσεις τηρούν στο απόλυτο το Υγειονομικό πρωτόκολλο για τον Covid. Η στοχοποίηση του κλάδου, που ως αποτέλεσμα θα έχει την απόλυτη οικονομική καταστροφή, πρέπει να σταματήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής.

Η ένωση εξέδωσε ανακοίνωση σε συνέχεια των δηλώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα μέτρα που θα ισχύσουν από το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί στις περιοχές με επιδημιολογικό επίπεδο 3.

Η ένωση υπενθυμίζει τα μέτρα τα οποία είναι τα ακόλουθα:

  • Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις ‪12:30  τα μεσάνυχτα μέχρι τις 05:00 το πρωί. (Εξαιρούνται οι έχοντας εργασία και τα έκτακτα περιστατικά)
  • Συνεχίζεται ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 το πρωί.
  • Στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα, την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι.
  • Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

«Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού φαίνεται ότι η εστίαση, για ακόμα μια φορά θα πληρώσει οικονομικά τη δύσκολη αυτή κατάσταση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκλείει ο Μητσοτάκης νέο lockdown, εξετάζονται μέτρα στην εστίαση

Την επαναφορά περιοριστικών μέτρων όπως την αποστολή μηνύματος και τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των νυχτερινών μαγαζιών σκέφτεται η κυβέρνηση για να μην κινδυνεύσει η οικονομία με δεύτερο lockdown.