ΓΔ: 2373.21 -0.52% Τζίρος: 231.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

ΤτΕ: Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στο TARGET2

Κανονικά η διατραπεζική μεταφορά κεφαλαίων μέσω του συστήματος Δίας μετά την αποκατάσταση του προβλήματος στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών.

Επιλύθηκε το τεχνικό προβλημα στις ππανευυρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών προόβλημα που είχε αποτεέλσμα χθες να είναι αδύνατη η μεταφορά κεφαλαίων μέσω του συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος: «Το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες Παρασκευή στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν υφίσταται πλέον. Ως εκ τούτου, αποκαταστάθηκε και το πρόβλημα της διατραπεζικής μεταφοράς κεφαλαίων που πραγματοποιούνται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ».

Χθες το βράδυ η ΤτΕ είχε ανακοινώσει ότι «Λόγω της ύπαρξης τεχνικού προβλήματος στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν είναι εφικτή προς το παρόν, η διατραπεζική μεταφορά κεφαλαίων. Ως αποτέλεσμα του προβλήματος αυτού δεν είναι δυνατόν να γίνουν μεταφορές κεφαλαίων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ. Η διόρθωση του πανευρωπαϊκού αυτού τεχνικού προβλήματος αναμένεται να γίνει σύντομα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωρός κερμάτων με γράφημα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενίσχυση ανταγωνισμού στις τράπεζες, από μη συστημικές το 30% των νέων δανείων

Οι μη συστημικές τράπεζες ενισχύουν το αποτύπωμά τους στην αγορά δανείων, καλύπτοντας πάνω από το 30% της πιστωτικής επέκτασης του 2025, με αιχμή τις χρηματοδοτήσεις προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Τράπεζα της Ελλάδος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Επιβραδύνθηκαν τα δάνεια, μικρή μείωση και στις καταθέσεις

Επιβράδυνση κατέγραψε η τραπεζική χρηματοδότηση τον Απρίλιο, ενώ οι καταθέσεις διατήρησαν ανοδική πορεία. Αρνητική η καθαρή ροή δανείων προς επιχειρήσεις και ιδιώτες, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία ΤτΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: «Μύθευμα» τα περί τριγωνικών συναλλαγών μεταξύ τραπεζών και servicers

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, διέψευσε τις φήμες για τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ τραπεζών και servicers, χαρακτηρίζοντάς τες μύθευμα και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιτρέπονται από την εποπτεία.
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Τράπεζα της Ελλάδος παρουσίασε τη νέα ιστοσελίδα weconomy

Η Τράπεζα της Ελλάδος εγκαινίασε το weconomy.gr, μια νέα ιστοσελίδα για την οικονομική εκπαίδευση, με ενότητες για παιδιά, γονείς και ενήλικες, προωθώντας τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό στην Ελλάδα.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλητής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετική γνωμοδότηση για την τρίτη θητεία Στουρνάρα στην ΤτΕ από τη Βουλή

Με θετική πλειοψηφία εγκρίθηκε από τη Βουλή ο επαναδιορισμός του Γιάννη Στουρνάρα ως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Η ΝΔ στήριξε, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας καταψήφισαν. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».