Φωτο: Shutterstock

ΤτΕ: Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στο TARGET2

Κανονικά η διατραπεζική μεταφορά κεφαλαίων μέσω του συστήματος Δίας μετά την αποκατάσταση του προβλήματος στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών.

Επιλύθηκε το τεχνικό προβλημα στις ππανευυρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών προόβλημα που είχε αποτεέλσμα χθες να είναι αδύνατη η μεταφορά κεφαλαίων μέσω του συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος: «Το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες Παρασκευή στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν υφίσταται πλέον. Ως εκ τούτου, αποκαταστάθηκε και το πρόβλημα της διατραπεζικής μεταφοράς κεφαλαίων που πραγματοποιούνται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ».

Χθες το βράδυ η ΤτΕ είχε ανακοινώσει ότι «Λόγω της ύπαρξης τεχνικού προβλήματος στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν είναι εφικτή προς το παρόν, η διατραπεζική μεταφορά κεφαλαίων. Ως αποτέλεσμα του προβλήματος αυτού δεν είναι δυνατόν να γίνουν μεταφορές κεφαλαίων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ. Η διόρθωση του πανευρωπαϊκού αυτού τεχνικού προβλήματος αναμένεται να γίνει σύντομα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Γκάζια» τον Σεπτέμβριο στα δάνεια, αυξήθηκαν κατά 82%

Ρευστότητα πάνω από 2,5 δισ. ευρώ απελευθέρωσαν οι τράπεζες για να στηρίξουν την οικονομία. Οι περισσότερες ροές χρηματοδότησης κατευθύνονται στο Δημόσιο, σημαντική αύξηση και προς τις επιχειρήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βύθιση» -87% προκάλεσε η πανδημία στην κερδοφορία των τραπεζών

Δεδομένη η αύξηση των «κόκκινων» δανείων λόγω της πανδημίας. Απαραίτητη μια γρήγορη λύση ώστε οι τράπεζες να αξιοποιήσουν καλύτερα τα μέτρα ρευστότητας για τη χρηματοδότηση της οικονομίας.