Φωτο: ΑΠΕ

Έως 31/10 η προθεσμία για ένταξη στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»

Όπως ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών οι αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα είχαν ξεπεράσει μέχρι χθες τις 150.000, ενώ όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Λήγει το προσεχές Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, η τελευταία προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο  πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», τρεις μήνες μετά την έναρξή του και ένα μήνα μετά την παράταση  που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των δικαιούχων. Ενδιαφέρον που επιβεβαιώνεται και από τον αριθμό των αιτήσεων, που έφθασε χθες τις 150.249. 
 
Το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με προσημείωση/υποθήκη στην Α΄ κατοικία. Οι δικαιούχοι θα λάβουν κρατική επιδότηση για συνολικό χρονικό διάστημα 9  μηνών. Η καταβολή της επιδότησης ξεκινά αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής  των πληρωμών δόσεων δανείων. 
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, www.keyd.gov.gr. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Πιθανή και η παράταση στην έναρξη εφαρμογής των νέων διατάξεων του πτωχευτικού κώδικα, καθώς απαιτείται η έκδοση περίπου 50 εξειδικευμένων υπουργικών αποφάσεων, οι οποίες θα τεθούν και υπόψη των θεσμών.