ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02

Αδ. Γεωργιάδης: Κόμβος η Ελλάδα πλέον στο νέο ψηφιακό κόσμο

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα αυξάνεται – κυρίως από τις ΗΠΑ, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η συμφωνία για την εξαγορά της Lamda Helix από την Digital Realty καθιστά την Ελλάδα κόμβο στο νέο ψηφιακό κόσμο, σχολιάζει σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως οι στόχοι επιτυγχάνονται και παρά την κρίση της πανδημίας. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει: 

«Η απόφαση της Digital Realty, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στα data centers, με κεφαλαιοποίηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και πελάτες τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής του πλανήτη, να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα εξαγοράζοντας τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής data centers στη χώρα μας, την Lamda Helix, με σκοπό να προχωρήσουν από κοινού σε μεγάλες επενδύσεις δημιουργίας data centers, καθιστά την Ελλάδα κόμβο πλέον στο νέο ψηφιακό κόσμο.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έθεσε από την πρώτη στιγμή ως στόχο της την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την προαγωγή της Ελλάδας στο νέο ψηφιακό κόσμο. Οι στόχοι επιτυγχάνονται και παρά την κρίση της πανδημίας, το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα αυξάνεται – κυρίως από τις ΗΠΑ. Η συμφωνία που πρόσφατα υπογράψαμε με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Μάικλ Πομπέο, παράγει καρπούς και με την Microsoft και τώρα με την Digital Realty μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Georgiadis-Adonis-Krete
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lamda Hellix: Η μεγαλύτερη επένδυση στον κλάδο της τεχνολογίας στην Κρήτη

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης «οι επενδύσεις που κάνει η Digital Realty τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα είναι πραγματικές και σε λίγες ημέρες θα εγκαινιάσουμε το Athens 3, το καινούργιο data Center στο Κορωπί».
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Η τηλεϊατρική εφαρμόζεται σε όλα τα Κέντρα Υγείας

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως το σύστημα τηλεϊατρικής ήδη λειτουργεί σε όλα τα Κέντρα Υγείας της χώρας και δεν ήταν νέα πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη. Η τηλεϊατρική, όπως είπε, μπορεί να σώσει ζωές.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Γεωργιάδης αγνόησε τα προβλήματα στις ιδιωτικές δομές υγείας

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη αντιπολιτευτικής στάσης και εναλλακτικού σχεδίου, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προτιμά τον Τσίπρα ως αντίπαλο, αποδίδοντάς του αλαζονεία και ευθύνη για το "κενό" στην αντιπολίτευση.
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης προς Γεωργιάδη: Δεν προστατεύεις πολίτες και θεσμούς

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε στον Άδωνη Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο για «πανικό» του υπουργού Υγείας, τονίζοντας ότι είναι εκτεθειμένος ηθικά και πολιτικά, αδυνατώντας να προστατεύσει τον θεσμό και τους πολίτες.
Άδωνις Γεωργιάδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Μόνο η κυβέρνηση δεν βλέπει πρόβλημα με τον Άδ. Γεωργιάδη

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει ότι μόνο για την κυβέρνηση δεν προβληματίζει η εικόνα του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος παραδέχεται ελλιπείς ελέγχους σε ιδιωτικές δομές υγείας και προβάλλει ως επιτυχία την αποκάλυψη παρανομιών μέσω της εφαρμογής MedWatch.
Χώρος αναμονής νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενεργειακή αναβάθμιση στα Νοσοκομεία «Αλεξάνδρα» και «Κιλκίς»

Υπεγράφησαν σήμερα οι συμβάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση στα νοσοκομεία «Αλεξάνδρα» και «Κιλκίς», με συνολικό προϋπολογισμό 6,97 εκατ. ευρώ, στοχεύοντας στη μείωση κατανάλωσης και τη βελτίωση των συνθηκών για ασθενείς και προσωπικό.