ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτο επίδομα και δώρο Χριστουγέννων

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει το ποσό της ενίσχυσης για το έκτακτο επίδομα να αυξηθεί στα 400 ευρώ για το πρώτο ενήλικο μέλος ενός νοικοκυριού και να υπάρξει πλήρης κάλυψη από το κράτος για το Δώρο Χριστουγέννων.

Στην κατάθεση δύο τροπολογιών οι οποίες αφορούν την παροχή του βοηθήματος έκτακτης ανάγκης αλλά και το δώρο Χριστουγέννων προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά «κοροϊδεύει τους πολίτες» χωρίς να προχωρά σε ουσιαστική στήριξη των εισοδημάτων τους. 

Αναφορικά με το έκτακτο βοήθημα, μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει το ποσό της ενίσχυσης είναι 400 € για το πρώτο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, 200 € για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και 100 € για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού.

Σε ό,τι αφορά το Δώρο Χριστουγέννων προτείνει το κράτος να αναλάβει την πλήρη κάλυψη τόσο για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους λόγω των περιοριστικών μέτρων όσο και αυτών που έχουν ενταχθεί στο  πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Για τα δύο αυτά ζητήματα η κα Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες συνιστούν καθαρή κοροϊδία για τους πολίτες που πλήττονται οικονομικά, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τροπολογίες για δύο μέτρα ουσιαστικής στήριξης του εισοδήματος των νοικοκυριών και των εργαζομένων. Δύο μέτρα που θα τονώσουν και την κατανάλωση στην αγορά μετά την άρση του λοκ-ντάουν. Την πλήρη κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων των πληττόμενων εργαζομένων από το κράτος και το εισόδημα έκτακτης ανάγκης για τα νοικοκυριά. Δύο ελάχιστα μέτρα που και οφείλει και μπορεί να κάνει πράξη η κυβέρνηση».

Από την πλευρά της η κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υποστήριξε ότι «καταθέσαμε σήμερα τροπολογία για την πλήρη κάλυψη από το κράτος του δώρου των Χριστουγέννων, χωρίς καμία μείωση για τους εργαζόμενους που πλήττονται. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, με βάση τον ονομαστικό τους μισθό, οι εργαζόμενοι θα λάβουν το δώρο που δικαιούνται και, επίσης, δεν θα επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική περίοδο».

Επίσης η κα Θεανώ Φωτίου, αν. τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας επεσήμανε «καταθέσαμε σήμερα τροπολογία για ενίσχυση εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών, που είναι αόρατα από την κυβέρνηση, μέσα στον Δεκέμβριο με το εισόδημα έκτακτης ανάγκης. Αφορά 400 ευρώ για το πρώτο ενήλικο μέλος, 200 ευρώ για το δεύτερο και 100 ευρώ για κάθε παιδί».

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για το Επίδομα Έκτακτης Ανάγκης

 

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για το Δώρο Χριστουγέννων

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

euro, metrita, cash, money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες νέες κατηγορίες εργαζομένων θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ

Προϋπόθεση για τη λήψη της αποζημίωσης είναι η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων .
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Πιθανότητα τοπικών lockdown για τους ανεμβολίαστους

Ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ωστόσο πως μια επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο για απόλυση, ενώ στο Δημόσιο οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι θα βγαίνουν σε αναστολή άνευ αποδοχών.
Xatzidakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Τα μέτρα στήριξης για τη νέα εποχή στην αγορά εργασίας

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά οριζόντια μέτρα κι ότι ο στόχος είναι να διευκολύνουν επιχειρήσεις και εργαζόμενους να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.