Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 1,5 δισ. ευρώ στις καταθέσεις νοικοκυριών τον Οκτώβριο

Συνολικά οι καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα παρουσίασαν αύξηση κατά 2,526 δισ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 1,16 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Αυξημένες κατά 1,5 δισ. ευρώ ήταν οι καταθέσεις των νοικοκυριών τον Οκτώβριο, ενώ συνολικά οι καταθέσει του ιδιωτικού τομέα ενισχύθηκαν κατά 2,5 δισ. ευρώ. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα παρουσίασαν αύξηση κατά 2,526 δισ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 1,16 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 11,6% από 10,3% τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, αύξηση κατά 968 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι αύξησης κατά 877 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 36,1% από 33,2% τον προηγούμενο μήνα. Πιο συγκεκριμένα, οι καταθέσεις των MXE αυξήθηκαν κατά 143 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 1,047 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 825 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 170 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Αύξηση κατά 1,558 δισ. ευρώ παρουσίασαν, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι αύξησης κατά 283 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 6,3% από 5,4% τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης, μείωση κατά 206 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Οκτώβριο του 2020, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι μείωσης κατά 153 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε -23,4% από -25,1% τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του συνόλου των καταθέσεων αυξήθηκε σε 8,5% από 7% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 2,320 δισ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 1,007 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο του 2020.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Αυξήθηκε τον Νοέμβριο το επιτόκιο νέων δανείων

Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο, ενώ το μέσο επιτόκιο των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυξήθηκε και διαμορφώνεται στο 4,14%.
Trapeza, trapeza peiraios
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Αυξήθηκε τον Οκτώβριο το επιτόκιο των νέων δανείων

Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο, ενώ το μέσο επιτόκιο των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυξήθηκε και διαμορφώνεται στο 4,1%
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μαξιλάρι» ρευστότητας δημιουργούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ η αύξηση των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα τον Ιούλιο, με το συνολικό τους ύψος να φθάνει στα 151 δισ. ευρώ, ενώ ανάλογη εικόνα εμφανίζουν και οι καταθέσεις επιχειρήσεων.