ΓΔ: 875.44 -0.15% Τζίρος: 107.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
emporio, lockdown, katastimata
Φώτο: Shutterstock

Αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων Νοεμβρίου ζητούν οι έμποροι

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, το χονδρικό εμπόριο και άλλοι κλάδοι βλέπουν τον τζίρο τους να μηδενίζεται εξαιτίας των κλειστών καταστημάτων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών κατέθεσε έγγραφο αίτημα στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ζητώντας να συμπεριληφθεί στην απόφαση αναστολής των φορολογικών οφειλών του Νοεμβρίου το χονδρικό εμπόριο και πλήθος άλλοι συναφείς κωδικοί δραστηριότητας, όπως είχε συμβεί στις αντίστοιχες αποφάσεις του μηνός Απριλίου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, «με ανακούφιση ακούσαμε τις εξαγγελίες σας για αναστολή καταβολής των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους μετά από κρατική εντολή καθώς και των πληττόμενων επιχειρήσεων από την πανδημία, για το μήνα Νοέμβριο.

Ακολούθησε όμως η δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης, όπου με έκπληξη αντιληφθήκαμε ότι στον επισυναπτόμενο πίνακα Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας, δεν έχουν συμπεριληφθεί το χονδρικό εμπόριο και πλήθος άλλοι συναφείς κωδικοί δραστηριότητας. Το χονδρεμπόριο και άλλοι κλάδοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τη λιανική πώληση και τα κλειστά καταστήματα μηδενίζουν ουσιαστικά και τον δικό τους τζίρο [...] ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί επιτακτική ανάγκη να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες ΚΑΔ όλοι οι κωδικοί δραστηριότητας του χονδρικού εμπορίου και άλλων συναφών δραστηριοτήτων, που είχαν συμπεριληφθεί στις αντίστοιχες αποφάσεις Α.1072 & Α.1073/2-4-2020, που αφορούσαν την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων για το μήνα Απρίλιο».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

katastimata, emporio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Να μην ανοιγοκλείνει το λιανεμπόριο κατά βούληση

«Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε για ακόμα μία φορά το λιανικό εμπόριο να είναι ο εύκολος στόχος, πού ανοίγει και να κλείνει κατά βούληση, ερήμην μας» αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.