ΓΔ: 881.86 0.44% Τζίρος: 15.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:16:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
eurogroup
Πηγή: Shutterstock

Σήμερα η απόφαση του Eurogroup για τη δόση των 767 εκατ. ευρώ

Η Κομισιόν είχε εισηγηθεί την απελευθέρωση της επόμενης δόσης μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, ύψους 767 εκατ. ευρώ, σε μια ιδιαίτερα θετική για την ελληνική οικονομία έκθεση. 

Την εκταμίευση της δόσης των 767 εκατ. ευρώ καλούνται να εγκρίνουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Eurogroup, που συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Η δόση προέρχεται κατά 640 εκατομμύρια ευρώ από κέρδη ομολόγων, τα οποία θα οδηγηθούν και πάλι στην ελάφρυνση του χρέους, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά στο δημοσιονομικό κέρδος από τη διατήρηση του χαμηλού επιτοκίου του δεύτερου δανείου.

Σημειώνεται πως η επόμενη αξιολόγηση έχει οριστεί για το Μάρτιο. Εξάλλου, η έγκριση της δόσης συζητήθηκε και την προηγούμενη εβδομάδα στο Euroworking Group, στο οποίο επισημάνθηκε η ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε εισηγηθεί την απελευθέρωση της επόμενης δόσης μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, ύψους 767 εκατ. ευρώ, σε μια ιδιαίτερα θετική για την ελληνική οικονομία έκθεση. 

Παρά τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία, οι ελληνικές αρχές έχουν επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, μεταξύ άλλων υιοθετώντας τη μεγάλη μεταρρύθμιση για το πτωχευτικό πλαίσιο, ενώ σε αυτή την φάση ετοιμάζουν το δευτερογενές θεσμικό πλαίσιο της ίδιας μεταρρύθμισης, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2021, ανέφερε η Κομισιόν. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

staikouras, oikonomikon, proypologismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς έγκριση το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης από το σημερινό Eurogroup

Παράλληλα στη σημερινή συνεδρίαση, με διευρυμένη σύνθεση του Eurogroup, οι ΥΠΟΙΚ της ΕΕ θα ανταλλάξουν, μεταξύ άλλων, απόψεις με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γιέλεν σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη.
staikouras, oikonomia, ypoyrgeio oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Ώρα για μέτρα στήριξης με κατεύθυνση την ανάπτυξη

Στις τέσσερις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ευρώπη μετά την πανδημία και οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν συλλογικά ώστε να επιτευχθεί ανάπτυξη έκανε αναφορά ο υπουργός Οικονομικών από την Λισαβόνα.
Staikouras_eurogroup
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεδριάζουν σήμερα το Eurogroup και Ecofin - Τι θα συζητήσουν οι υπ. Οικονομικών

Θα εξετάσουν την τρέχουσα κατάσταση αναφορικά με τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ο κ. Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
staikouras, oikonomia, ypoyrgeio oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Κλειδί για την ανάκαμψη η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων

Ο υπ. Οικονομικών τόνισε κατά το σημερινό Eurogroup ότι η άρση των μέτρων στήριξης θα πρέπει να γίνει με προσεκτικό τρόπο και την κατάλληλη στιγμή ώστε να μην πληγεί περαιτέρω η οικονομία.