ΓΔ: 882.93 0.56% Τζίρος: 18.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:13:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Τράπεζα της Ελλάδος

Στουρνάρας: Κίνδυνος για την ευρωζώνη τυχόν καθυστέρηση στα εμβόλια

Όσον αφορά τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα και τι μέτρα στήριξης ενδέχεται να λάβει, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως «όλα θα είναι στο τραπέζι». 

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη χαρακτηρίζει μια πιθανή καθυστέρηση στη διάθεση των εμβολίων κατά του κορονοϊού ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο CNBC.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, όταν ρωτήθηκε για τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ζώνη του ευρώ, έκανε λόγο για ενδεχόμενες καθυστερήσεις στον εμβολιασμό. «Οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό θα μπορούσαν να είναι κίνδυνοι, αν συμβούν - αλλά δεν το περιμένω σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε», δήλωσε.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα και τι μέτρα στήριξης ενδέχεται να λάβει, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως «όλα θα είναι στο τραπέζι». 

«Κατά την άποψή μου είναι πιθανό ότι τα μέσα που αποδείχθηκαν επιτυχημένα από την αρχή της πανδημίας (το PEPP και τα TLTRO)», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι αυτά τα δύο θα είναι υποψήφια, «χωρίς φυσικά να αποκλείονται τίποτα». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Petsas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας: Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως από το φθινόπωρο μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα μπορούν να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους διασκέδασης. Οι σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοικτό ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου ανεμβολίαστων σε λιανεμπόριο

«Έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων γιατί πήραμε μέτρα που αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα υπάρχει πίεση ως προς τις εισαγωγές, όχι όμως ως προς τις ΜΕΘ», τόνισε ο υπ. Ανάπτυξης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Πιθανότητα τοπικών lockdown για τους ανεμβολίαστους

Ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ωστόσο πως μια επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο για απόλυση, ενώ στο Δημόσιο οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι θα βγαίνουν σε αναστολή άνευ αποδοχών.