ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Σταύρος Καφούνης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Ικανοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τη μείωση των ενοικίων

Ο πρόεδρος του ΕΣΑ, Στ. Καφούνης, τόνισε ότι το μέτρο είναι εξαιρετικά θετικό, προσθέτοντας, όμως, ότι «τίποτα δεν υποκαθιστά την πλήρη λειτουργία της αγοράς».

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει το μέτρο της μείωσης των ενοικίων κατά 80% για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, για τα καταστήματα που θα παραμείνουν μετά τις 16 Δεκεμβρίου κλειστά με κρατική εντολή, με παράλληλη επιδότηση των ιδιοκτητών καθώς και τη διατήρηση του επιτυχημένου χρηματοδοτικού εργαλείου της επιστρεπτέας προκαταβολής». Αυτό σημειώνει σε δήλωσή του σχετικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Ο πρόεδρος δηλώνει ότι, από την αρχή της κρίσης είχε έντονα επισημάνει το πόσο σημαντικό είναι το θέμα της μείωσης των ενοικίων και πρόσφατα, υπενθυμίζει ότι έθεσε στο δημόσιο διάλογο προτάσεις, που εκτός από τη συνέχιση και την ενίσχυση του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής με παράλληλη μετατροπή μεγάλου τμήματος αυτής σε μη επιστρεπτέο ποσό, αναφέρονται εκτός των άλλων και στη διευθέτηση-ρύθμιση όλων των συσσωρευμένων χρεών που έχουν μεταφερθεί για την άνοιξη του 2021, με κούρεμα μεγάλου μέρους αυτών καθώς και στην αναστολή των δόσεων των δανείων, για όσο η αγορά δεν λειτουργεί. «Όλα τα παραπάνω προτεινόμενα μέτρα πρέπει να ανακοινωθούν έγκαιρα, όχι μόνο για ενίσχυση της ψυχολογίας της αγοράς, αλλά και για πρακτικά θέματα προγραμματισμού των επιχειρήσεων» σημειώνει ο κ. Καφούνης

Σε κάθε περίπτωση, προσθέτει ο ίδιος, τίποτα δεν υποκαθιστά  την πλήρη λειτουργία της αγοράς, γι' αυτό και διερευνούμε την επιστημονική  τεκμηρίωση των προτάσεων μας  ώστε να επιτύχουμε την άμεση επαναλειτουργία χωρίς να διακινδυνεύσουμε τη δημόσια υγεία.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

emporio-katastimata-magazia-xristougenna
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα στήριξης ρευστότητας ζητά ο κλάδος του λιανεμπορίου

Επισημάνθηκε ότι υπάρχει μια δυσανάλογημέριμνα για το εμπόριο σε σχέση με άλλους τομείς που, όπως ειπώθηκε αυτήν την ώρα της επανεκκίνησης, τυγχάνουν προγραμμάτων ειδικής στήριξης της πολιτείας.
Energeia, Ilektriko Revma, Xrimatistirio, Times
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: 7 στους 10 επιχειρηματίες επηρεάζονται από τις ανατιμήσεις ενέργειας

Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις εκτιμούν, ότι οι τιμές των προϊόντων/υπηρεσιών τους θα αυξηθούν γύρω στο 10% εξαιτίας των ανατιμήσεων στην ενέργεια, ενώ ένα 15% εκτιμούν ότι η αύξηση θα ξεπεράσει ακόμη και το 30%.
Giannis Tsakiris-Yfypoyrgos Anaptyxis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακίρης: Στόχος η αύξηση χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι θα εισρεύσουν σημαντικά κεφάλαια την επόμενη 5ετία στη χώρα και πρόσθεσε: «Ευελπιστούμε στο τέλος του έτους - αρχή του επόμενου, να έχουμε τις πρώτες δράσεις του νέου ΕΣΠΑ».
Malliaropoulos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαλλιαρόπουλος: Υπάρχει στενότητα χρηματοδότησης των ΜμΕ

Ο διευθυντής Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της ΤτΕ απέδωσε την επιφυλακτικότητα των τραπεζών να χορηγούν δάνεια στις ΜμΕ στο υψηλό ρίσκο που υπάρχει, λέγοντας πως το ποσοστό των κόκκινων δανείων των ΜμΕ είναι διαχρονικά υψηλό.
Skylakakis, Skilakakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Ενισχύσεις άνω των 10 δισ. σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το ποσό «είναι τόσο μεγάλο, σε σχέση με το τι συνέβη στην οικονομία που η κριτική ότι δεν βοηθήσαμε τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταρρίπτεται».