ΓΔ: 903.51 -0.51% Τζίρος: 49.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:26:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
komision, european union, europe
Φώτο: Shutterstock

Παροχή 25 εκατ. από την Κομισιόν για τα περιφερειακά νοσοκομεία

Η παροχή αφορά νοσοκομεία όλων όλων των περιφερειών όπου λειτουργούν δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, αλλά και για αγορά μικρών υγειονομικών μονάδων.

Την άμεση παροχή έκτακτης οικονομικής βοήθειας 25 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό την ενίσχυση των υγειονομικών δομών της χώρας στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.  

Μετά από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε θετικά στην ανάγκη ενίσχυσης των υγειονομικών δομών αλλά και των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στα νησιά που έχουν σηκώσει το μεγάλο βάρος της μεταναστευτικής κρίσης.    

Τα 15 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση των νοσοκομείων όλων των περιφερειών όπου λειτουργούν δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Τα 10 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αγορά μικρών υγειονομικών μονάδων, οκτώ σταθερών και δύο κινητών, κατάλληλα εξοπλισμένων για την παροχή πρωτοβάθμιας υγείας σε κάθε δομή που υπάρχει ανάγκη, ώστε να επιβαρύνονται κατά το δυνατόν λιγότερο οι τοπικές δομές πρωτοβάθμιας υγείας.  
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

european union-europi-europe-komision
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες

Η Κομισιόν έχει ταχθεί υπέρ «απλούστερων δημοσιονομικών κανόνων», ενώ αναμένει και τις προτάσεις των κρατών - μελών, προκειμένου να υπάρξει αναθέωρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Fysiko Aerio, Evropi, Eyropi, Europe, Natural Gas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο ράλι φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ποια μέτρα προτείνει η Κομισιόν

Για δεύτερη ημέρα κινούνται ανοδικά τα ολλανδικά συμβόλαια φυσικού αερίου, σκληροί όροι της Ρωσίας για αύξηση παροχής αερίου. Μέτρα μόνο για τους ευάλωτους καταναλωτές προτείνει η Κομισιόν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΟΒΕ: Καθοριστικό το Ταμείο Ανάκαμψης για τον μετασχηματισμό της οικονομίας

Ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Α. Πατέλης δήλωσε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μπορεί να διαχειριστεί το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» και ότι μέχρι το τέλος του προγράμματος το 2026 θα έχει ενισχυθεί η ελληνική οικονομία.