ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:24:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Χ. Δήμας: Αναγκαίο να αναπτυχθεί το οικοσύστημα καινοτομίας στη χώρα

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας αν και η χώρα μας παρουσιάζει αξιόλογες επιδόσεις σε έρευνα και τεχνολογία εντούτοις ο τομέας της καινοτομίας υστέρησε σε επιδόσεις.

Τη μετονομασία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας σε Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, που δήλωσε οτι αυτή είναι μια συμβολική κίνηση που δείχνει το όραμα της κυβέρνησης για το μέλλον της καινοτομίας στη χώρα.

Ο κ. Δήμας σημείωσε πως η χώρα πρέπει να επιταχύνει τα βήματα ώστε να αναπτύξει ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο και να ενισχυθεί το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η μεταφορά της ΓΓΕΤ από τις δομές του υπουργείου Παιδείας στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σηματοδότησε την αρχή για την υλοποίηση του σχεδιασμού μας που είναι η αποτελεσματικότερη σύνδεση της εγχώριας παραγόμενης έρευνας με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Παρότι η χώρα μας παρουσιάζει αξιόλογες επιδόσεις σε ανταγωνιστικά προγράμματα έρευνας και τεχνολογίας και σημειώνει υψηλή βαθμολογία στους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς δείκτες ο χώρος της καινοτομίας στην Ελλάδα δεν είχε την αντίστοιχη συμβολή και τις ανάλογες επιδόσεις».

Επεσήμανε επίσης πως «σήμερα, η ανάδειξη ενός νέου οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας μέσω της καινοτομίας αποτελεί για την κυβέρνηση στρατηγική προτεραιότητα. Τον τελευταίο 1,5 περίπου χρόνο έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Είμαστε ακόμα στην αρχή, έχοντας να διανύσουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, όμως αυτή τη στιγμή το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας διαθέτει ουσιαστικά εργαλεία που αυξάνουν και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια του. Η μετονομασία της ΓΓΕΤ σε Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας είναι μια συμβολική κίνηση η οποία φανερώνει το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα του αύριο».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα 10 βήματα της κυβέρνησης για την ενίσχυση της καινοτομίας

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας παρουσίασε στο βιομηχανικό συνέδριο του ΣΕΒ «Βιομηχανία 4.0» τις πρωτοβουλίες και τα σχέδια της κυβέρνησης για την τόνωση της καινοτομίας στην χώρα.
eshop, e-commerce, online agores, ilektroniko emporio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις του «e-λιανικό», «παράθυρο» για επιπλέον πόρους

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων για το πρόγραμμα "e-λιανικό", ξεκίνησε σήμερα, με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021.