ΓΔ: 894.3 0.00% Τζίρος: 58.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Egnatia.eu

Την 1η Απριλίου οι προσφορές για την παραχώρηση της Εγνατίας

Μετά τις προσφυγές των κοινοπραξιών με επικεφαλής τις Άκτωρ και Mytilineos στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το ΤΑΙΠΕΔ συμμορφώθηκε οικειοθελώς στις αποφάσεις της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ.

H 1η Απριλίου ορίστηκε σήμερα ως νέα ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τον εν εξελίξει διαγωνισμό που αφορά στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων αξόνων μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έλαβε την ανωτέρω απόφαση κατ’ ενάσκηση του νόμιμου δικαιώματός του να συμμορφωθεί οικειοθελώς προς τις αποφάσεις της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων των προεπιλεγέντων επενδυτών «ROADIS Transportation Holding S.L.U.-ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» και «VINCI HIGHWAYS S.A.S - VINCI CONCESIONES S.A.S - ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε».

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραφε το Business Daily, οι εξελίξεις αυτές ήταν αναμενόμενες στο θέμα του διαγωνισμού παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού, στον οποίο είχε κατατεθεί μόνο μια προσφορά της κοινοπραξίας ΤΕΡΝΑ – Egis Projects. Σύμφωνα με πληροφορίες και μετά τις αντιδράσεις των κοινοπραξιών της Μυτιληναίος – Vinci και Άκτωρ Παραχωρήσεις – Roadis, που είχαν ζητήσει παράταση της προθεσμίας λόγω της καραντίνας, το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ σήμερα θα συνεδρίαζε για να κάνει αποδεκτό το αίτημα δίνοντας τελικά την παράταση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα της Άκτωρ για την Εγνατία Οδό

Υπενθυμίζεται ότι η Άκτωρ είχε ζητήσει, την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας του διαγωνισμού επειδή η καναδική εταιρεία Roadis, απέσυρε τη συμμετοχή της, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει από την πανδημία του κορονοϊού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο οι δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση της Εγνατίας

Εκτός η Άκτωρ που είχε ζητήσει παράταση της προθεσμίας υποβολής, αίτημα που δεν έγινε δεκτό. Η σύμβαση παραχώρησης αφορά στην χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των 3 καθέτων οδικών αξόνων για 35 έτη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης επισκέπτεται η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ

Η διοίκηση του Ταμείου θα έχει συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, τον δήμαρχο της πόλης αλλά και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιθέσεις στην παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού

Στην περίπτωση που ακολουθηθεί η λογική που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης, «τότε η απώλεια εσόδων για το ελληνικό δημόσιο θα φτάσει στα 8 δισ. ευρώ σε βάθος 35ετίας», τόνισε ο καθηγητής, κ. Ζαρωτιάδης, Κοσμήτωρ της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ.