ΓΔ: 774.8 0.17% Τζίρος: 54.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Egnatia.eu

Την 1η Απριλίου οι προσφορές για την παραχώρηση της Εγνατίας

Μετά τις προσφυγές των κοινοπραξιών με επικεφαλής τις Άκτωρ και Mytilineos στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το ΤΑΙΠΕΔ συμμορφώθηκε οικειοθελώς στις αποφάσεις της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ.

H 1η Απριλίου ορίστηκε σήμερα ως νέα ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τον εν εξελίξει διαγωνισμό που αφορά στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων αξόνων μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έλαβε την ανωτέρω απόφαση κατ’ ενάσκηση του νόμιμου δικαιώματός του να συμμορφωθεί οικειοθελώς προς τις αποφάσεις της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων των προεπιλεγέντων επενδυτών «ROADIS Transportation Holding S.L.U.-ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» και «VINCI HIGHWAYS S.A.S - VINCI CONCESIONES S.A.S - ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε».

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραφε το Business Daily, οι εξελίξεις αυτές ήταν αναμενόμενες στο θέμα του διαγωνισμού παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού, στον οποίο είχε κατατεθεί μόνο μια προσφορά της κοινοπραξίας ΤΕΡΝΑ – Egis Projects. Σύμφωνα με πληροφορίες και μετά τις αντιδράσεις των κοινοπραξιών της Μυτιληναίος – Vinci και Άκτωρ Παραχωρήσεις – Roadis, που είχαν ζητήσει παράταση της προθεσμίας λόγω της καραντίνας, το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ σήμερα θα συνεδρίαζε για να κάνει αποδεκτό το αίτημα δίνοντας τελικά την παράταση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μόνο μία προσφορά στο διαγωνισμό για την παραχώρηση της Εγνατίας

Ο οδικός άξονας των 658 χιλιομέτρων θεωρείται ελκυστικό περιουσιακό στοιχείο, αλλά η πανδημία και τα 2,5 χρόνια που μεσολάβησαν από την προεπιλογή των επτά ομίλων, οδηγούν σε περιορισμό των υποψηφίων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα οι προσφορές για την Εγνατία, αίνιγμα οι υποψηφιότητες

Δυόμιση χρόνια μετά την προεπιλογή επτά κοινοπραξιών υποβάλλονται οι οικονομικές προσφορές και είναι άγνωστο πόσοι υποψήφιοι θα εμφανιστούν στη διεκδίκηση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.
ΤΑΙΠΕΔ-διαγωνισμός-ενέργεια-λιμάνια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Το 2020 ήταν παραγωγική χρονιά, στόχος τα 1,8 δισ. το 2021

Την χρονιά που ολοκληρώνεται υπήρξε παραγωγική για μια σειρά από έργα, θέτοντας τις βάσεις για το 2021, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο στόχος για έσοδα της τάξης των 1,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό.