ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 15% των νέων εργασιών για τον τομέα του Leasing το 2020

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Χρηματοδοτικής Μίσθωσης η αξία ανήλθε στα 534,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι απαιτήσεις χρηματοδοτικών μισθώσεων έφθασαν στα 3,7 δισ. ευρώ.

Θετική προοπτική δείχνουν τα συνολικά απολογιστικά στοιχεία που συγκέντρωσε η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Χρηματοδοτικής Μίσθωσης και τα οποία αφορούν τις απαιτήσεις των συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης έως και τις 31 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση οι νέες εργασίες του έτους ανέρχονται σε 534,6 εκατ. ευρώ συνολικά, παρουσιάζοντας αύξηση 15% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, που είχε παρατηρηθεί ξανά μία αυξητική τάση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Οι απαιτήσεις Χρηματοδοτικών Μισθώσεων την 31.12.2020 ανέρχονται σε 3,7 δισ. ευρώ και παραμένουν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το έτος 2019.

Αναλυτικότερα,  όσον αφορά την Επιχειρηματική Δραστηριότητα, πρωταγωνίστησαν οι κλάδοι των Υπηρεσιών & της Βιομηχανίας με ποσοστά 40,5 % και 35,9 % αντίστοιχα και ακολούθησε ο κλάδος του Εμπορίου & των Λοιπών δραστηριοτήτων.  Σχετικά με το είδος των παγίων που χρηματοδοτήθηκαν, τα μεγαλύτερα ποσοστά των νέων εργασιών παρουσιάστηκαν στη χρηματοδότηση μηχανημάτων (40.7% του συνόλου των Νέων Εργασιών) και ακινήτων (22,3%), τα οποία συνέβαλαν σημαντικά στη θετική αυτή τάση, ενώ ακολουθούν τα επαγγελματικά Οχήματα (14.5%) και τα επιβατικά Ι.Χ. (14,2%).

Τέλος, το μικρότερο ποσοστό, βάσει των στοιχείων του 2020 που συλλέχθηκαν, αφορά τη χρηματοδότηση για άλλου είδους εξοπλισμούς (6%) και για εξοπλισμό γραφείου (2,2%).

Στατιστικά στοιχεία του κλάδου Leasing για το 2020
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

oikodomi, kataskeues
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στηρίζει τον κατασκευαστικό κλάδο η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ενώνει θα προχωρήσει σε σύμπραξη με το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ) για την πρόσβαση μηχανικών, μελετητών και κατασκευαστών σε χρηματοδότηση.