ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 15% των νέων εργασιών για τον τομέα του Leasing το 2020

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Χρηματοδοτικής Μίσθωσης η αξία ανήλθε στα 534,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι απαιτήσεις χρηματοδοτικών μισθώσεων έφθασαν στα 3,7 δισ. ευρώ.

Θετική προοπτική δείχνουν τα συνολικά απολογιστικά στοιχεία που συγκέντρωσε η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Χρηματοδοτικής Μίσθωσης και τα οποία αφορούν τις απαιτήσεις των συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης έως και τις 31 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση οι νέες εργασίες του έτους ανέρχονται σε 534,6 εκατ. ευρώ συνολικά, παρουσιάζοντας αύξηση 15% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, που είχε παρατηρηθεί ξανά μία αυξητική τάση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Οι απαιτήσεις Χρηματοδοτικών Μισθώσεων την 31.12.2020 ανέρχονται σε 3,7 δισ. ευρώ και παραμένουν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το έτος 2019.

Αναλυτικότερα,  όσον αφορά την Επιχειρηματική Δραστηριότητα, πρωταγωνίστησαν οι κλάδοι των Υπηρεσιών & της Βιομηχανίας με ποσοστά 40,5 % και 35,9 % αντίστοιχα και ακολούθησε ο κλάδος του Εμπορίου & των Λοιπών δραστηριοτήτων.  Σχετικά με το είδος των παγίων που χρηματοδοτήθηκαν, τα μεγαλύτερα ποσοστά των νέων εργασιών παρουσιάστηκαν στη χρηματοδότηση μηχανημάτων (40.7% του συνόλου των Νέων Εργασιών) και ακινήτων (22,3%), τα οποία συνέβαλαν σημαντικά στη θετική αυτή τάση, ενώ ακολουθούν τα επαγγελματικά Οχήματα (14.5%) και τα επιβατικά Ι.Χ. (14,2%).

Τέλος, το μικρότερο ποσοστό, βάσει των στοιχείων του 2020 που συλλέχθηκαν, αφορά τη χρηματοδότηση για άλλου είδους εξοπλισμούς (6%) και για εξοπλισμό γραφείου (2,2%).

Στατιστικά στοιχεία του κλάδου Leasing για το 2020
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

eldorado-xrysos-gold
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή η επενδυτική συμφωνία με την «Ελληνικός Χρυσός»

Το νομοσχέδιο εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη. Βραχυπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος στόχος είναι η άρση όποιας νομικής αμφιβολίας για τη διάρκεια των υφιστάμενων μεταλλευτικών παραχωρήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΕΕ: Πανδημία και ιδιωτικό χρέος εντείνουν τις πιέσεις στις ΜμΕ

Στην προβληματική του Webinar της ΕΣΣΕ, τέθηκαν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία  οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το 47% των δανείων τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Καραμούζης: Κοντά στα 16 δισ. ευρώ η επιβάρυνση του ιδιωτικού χρέους

Ο πρόεδρος της Grant Thornton Greece, σημείωσε επιπλέον, σε ομιλία του στην ΕΣΕΕ ότι το δημόσιο χρέος θα επιβαρυνθεί με τουλάχιστον 35 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας το 210% του ΑΕΠ, στο τέλος του πρώτου τετραμήνου του 2021