ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Στα 47,9 εκατ. ευρώ η κρατική επιδότηση δανείων μέσω του «ΓΕΦΥΡΑ»

Το υπ. Οικονομικών πραγματοποίησε την τρίτη «φάση» των πληρωμών στα τέλη Ιανουαρίου, με καταβολή 24,7 εκατ. που αφορούσαν 110.037 δάνεια.

Την πορεία του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» και τις μέχρι σήμερα πληρωμένες που έχουν πραγματοποιηθεί από τα κρατικά ταμεία υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 47,9 εκατ. ευρώ κρατικής επιδότησης, ενώ στις 29 Ιανουαρίου υπήρξε καταβολή 24,7 εκατ. που αφορούσε επιδότηση 110.037 δανείων. 

Ο κ. Σταϊκούρας στη δήλωσή του τονίζει ότι: «το υπουργείο Οικονομικών προέβη, στις 29 Ιανουαρίου, στην τρίτη φάση πληρωμών της  κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ”.  Πληρωμές που ανέρχονται συνολικά στα 24,7 εκατ. ευρώ, και αντιστοιχούν στην επιδότηση  110.037 δανείων.

Έτσι, συνυπολογίζοντας και τις προηγούμενες δύο φάσεις επιδότησης,  των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020, το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης  που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα, στους δικαιούχους του προγράμματος “ΓΕΦΥΡΑ”  ανέρχεται στα 47,9 εκατ. ευρώ. 

Με την υλοποίηση του προγράμματος “ΓΕΦΥΡΑ”, η κυβέρνηση παρέχει ουσιαστική στήριξη  στους πολίτες που δοκιμάζονται από τον οικονομικό αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης,  ενισχύει την κουλτούρα πληρωμών και επιβραβεύει, για πρώτη φορά, τους συνεπείς  δανειολήπτες». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Επιβεβαιώνει την ορθή οικονομική πολιτική η έκθεση της Κομισιόν

Ο υπουργός Οικονομικών, στη δήλωσή του, τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει «να καταστήσουμε την Ελλάδα ολόπλευρα πιο ισχυρή και την οικονομία της πιο δυναμική, παραγωγική, εξωστρεφή και κοινωνικά δίκαιη».
staikouras, oikonomikon, proypologismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Όλα τα κοινωνικά στρώματα θα βοηθηθούν και θα λάβουν μέρισμα

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει «το ταχύτερο την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, για να συζητηθεί το θέμα της ρευστότητας της οικονομίας, παρουσία των τραπεζιτών».
Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon, Kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Πληρωμή δύο δόσεων ΕΝΦΙΑ στα τέλη Οκτωβρίου χωρίς προσαυξήσεις

Ο φόρος εξοφλείται σε 6 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη έως το τέλος του Σεπτεμβρίου εφέτος και την τελευταία έως το τέλος του Φεβρουαρίου 2022, ενώ περί των 7,3 εκατ. ιδιοκτητών δεν θα δουν κάποια αλλαγή στα ποσά πληρωμής.
Xristos Staikouras, Yp. Oikonomikon, Vouli
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Οι στόχοι του νέου Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

«Με την πάροδο περίπου 20 ετών από την ισχύ και εφαρμογή του υφιστάμενου Οργανισμού, προέκυψε η ανάγκη για την αναμόρφωση των οργανικών διατάξεων, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της δομής και της λειτουργίας του» δήλωσε ο υπουργός.
Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon, Kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Στα 16,6 δισ. ευρώ τα συνολικά μέτρα στήριξης για το 2021

Στην αποσαφήνιση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ προχώρησε το οικονομικό επιτελείο, με τον υπ. Οικονομικών να τονίζει ότι στο β' εξάμηνο τα συνολικά μέτρα θα φθάσουν στα 4 δισ. ευρώ.