ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:37:46 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Η γραμματεία οργανισμού εξαγωγών της ΕΕ στην Enterprise Greece

Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση για την Enterprise Greece, η οποία ανήκει στα 12 ιδρυτικά Μέλη της Ένωσης ETPOA, που ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες στις 31/11/2018.

Μεγάλη επιτυχία για την Enterprise Greece αποτελεί η απόφαση να φιλοξενήσει στα γραφεία της ως το 2025, τη Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών (European Trade Promotion Organisations’ Association – ETPOA AISBL).

Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση για την Enterprise Greece, η οποία ανήκει στα 12 ιδρυτικά Μέλη της Ένωσης ETPOA, που ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες στις 31/11/2018 και στοχεύει:

  • Στην εκπροσώπηση των συμφερόντων των Μελών της προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG GROW, DG TRADE, DG INTPA, EEAS).
  • Στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των Μελών μέσα από ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, καθώς και τη συμμετοχή σε προσκλήσεις υποβολής προτάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απώτερος στόχος, η παροχή όσο το δυνατών αποτελεσματικότερων υπηρεσιών προς τις ΜμΕ.

H ETPOA απαρτίζεται από 17 εθνικούς Οργανισμούς: 16 από Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. (3 Κοινότητες Βελγίου, Γαλλία, Ελλάδα, Εσθονία, Λιθουανία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σλοβενία), 1 από χώρες EFTA (Ελβετία), καθώς και 10 περιφερειακούς Οργανισμούς και Agrifood Promotion Οργανισμούς από την Αυστρία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο κ.α.

Η Enterprise Greece, στην έναρξη λειτουργίας της Ένωσης (2018 – 2020), εξελέγη παμψηφεί Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Γραμματείας (Head of Secretariat) ενώ στις πρόσφατες εκλογές, επανεξελέγη Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Επικεφαλής Γραμματείας  (2020 – 2022).

Επιστέγασμα της αξιόλογης αυτής πορείας αλλά και της προστιθέμενης αξίας για τη χώρα μας, υπήρξε η ομόφωνη απόφαση η Enterprise Greece να φιλοξενήσει στα γραφεία της τη Γραμματεία της ETPOA έως το 2025, έπειτα από πρόταση που είχε υποβάλει προς το Διοικητικό Συμβούλιο.

Για το σκοπό αυτό, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση για την κάλυψη θέσης συμβασιούχου Junior Assistant Secretary, που θα υποστηρίζει τον επικεφαλής της Γραμματείας για το συγκεκριμένο διάστημα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες

Πρόκειται για δύο εκθεσιακά events, με την πρώτη να διαμορφώνει τις εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο παγκοσμίως και τη δεύτερη, να θεωρείται η πιο σημαντική διεθνής, εμπορική έκθεση, στον κλάδο τροφίμων και ποτών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Enterprise: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα προώθησης κατεψυγμένων αλιευμάτων

Στόχος του προγράμματος της Enterprise είναι η ενίσχυση της κατανάλωσης και των εξαγωγών των ελληνικών κατεψυγμένων  αλιευμάτων μέσα από ένα καινοτόμο προωθητικό πρόγραμμα στην Ευρώπη και σε τρίτες χώρες.
Tourismos, Turism, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται νέος κύκλος διεθνών συνεργασιών στα ελληνικά νησιά

Ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Σμυρλής ανέφερε ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης δίνεται η ευκαιρία να διευρυνθεί το επενδυτικό σχέδιο. Προτεραιότητα η στήριξη των επιχειρήσεων στα Δυτ. Βαλκάνια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγορά σημαντικών ευκαιριών για τις ελληνικές επιχειρήσεις η Ρωσία

Τα πλεονεκτήματα της εν λόγω αγοράς και οι προοπτικές ανάπτυξης που εμφανίζουν οι εξαγωγές μας στους τομείς της ένδυσης, των φαρμάκων, των μετάλλων, του κρασιού και των τυποποιημένων ή κατεψυγμένων τροφίμων αποτελούν μία ευκαιρία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδυτικό ενδιαφέρον Αμερικανών για φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού συνεδρίου της Enterprise, με το νέο νομοσχέδιο που προώθησε η ελληνική κυβέρνηση, ανοίγει ο δρόμος για παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης όλων των μορφών.