ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Εξετάζεται η δυνατότητα έναρξης ατομικής επιχείρησης ψηφιακά

«Ψηφιοποιούμε και απλοποιούμε τις διαδικασίες, ενδυναμώνουμε τους επαγγελματίες» έγραψε στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

H ψηφιοποίηση της διαδικασίας έναρξης ατομικής επιχείρησης συζητήθηκε στη σημερινή σύσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη. Με τον τρόπο αυτό ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ξεκινά την επιχειρηματική του δραστηριότητα σε μηδενικό χρόνο, μέσω του gov.gr.

Όπως έγραψε στο twitter ο κ. Πιερρακάκης: Στη σημερινή σύσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη συζητήσαμε για την ηλεκτρονική σύσταση ατομικής επιχείρησης που υλοποιούν τα δύο υπουργεία. «Ψηφιοποιούμε και απλοποιούμε τις διαδικασίες, ενδυναμώνουμε τους επαγγελματίες».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης έγραψε, επίσης στο twitter, ότι συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη του ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα τις μεταρρυθμίσεις του ψηφιακού χώρου και ότι αναφέρθηκε στη σημαντικότητα και τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού στο επιχειρείν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Επίσης σημείωσε, σε άλλη ανάρτηση, ότι η σημερινή συνάντηση με τον κ. Πιερρακάκη, έγινε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση και του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη «και συζήτησαν για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας έναρξης ατομικής επιχείρησης με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας εν μέσω πανδημίας».

Η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών συνεργάζεται με την ΑΑΔΕ, τον ΕΦΚΑ και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου ώστε να γίνει απλοποίηση και ψηφιοποίηση της διαδικασίας έναρξης ατομικής επιχείρησης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Adonis Georgiadis, Yp. Anaptixis, Vouli
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Μετά τα Χριστούγεννα θα ξεκινήσει η μείωση των τιμών

Ο υπουργός Ανάπτυξης από το βήμα της Βουλής τόνισε πως η αύξηση τιμών δεν είναι αποτέλεσμα κερδοσκοπίας, αναφέροντας πως πραγματοποιούνται καθημερινοί έλεγχοι στα σούπερ μάρκετ για τον εντοπισμό φαινομένων καρτέλ σε κάποια προϊόντα.
hdb
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημιουργείται ταμειο για στήριξη επιχειρήσεων οπτικο - ακουστικών μέσων

Μέσω του Ταμείου, το οποίο στηρίζει η Αναπτυξιακή Τράπεζα, οι επιχειρήσεις - δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν τραπεζικό δάνειο από 25.000 έως και 90.000 ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του φθάνει στα 62,5 εκατ. ευρώ.