ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: AΠΕ

Σακελλαρίδη: Η ρευστότητα κλειδί για την ανάπτυξη των εξαγωγών

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, η συμμετοχή των εξαγωγών στο ΑΕΠ μπορεί να φθάσει στο 48% το 2023 από 38% που είναι σήμερα.

Στη σημασία της χρηματοδότησης για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις εστιάστηκε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη στη σημερινή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Η Τράπεζα της Ελλάδος σας ακούει» της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Η κα Σακελλαρίδη στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπογράμμισε τη σημασία της σταθερότητας των τιμών στην ανταγωνιστικότητα των εξαγωγικών επιχειρήσεων και στην προσπάθεια που αυτές καταβάλλουν να επεκταθούν σε νέες αγορές, ενώ στάθηκε στην ανάγκη προχρηματοδότησης των Ελλήνων εξαγωγέων, η οποία θα διευκολύνει σημαντικά το έργο τους, ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία, όπου η αβεβαιότητα κυριαρχεί.

Η ίδια εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών, επισημαίνοντας πως μέσα από την ολοκληρωμένη και στοχευμένη στήριξη του κλάδου είναι εφικτό να αυξηθεί η συμμετοχή των εξαγωγών στο ΑΕΠ από 38% στο 48% το 2023.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζα της Ελλάδος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Πάνω από 1,72 δισ. το ενεργητικό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι συνολικές καταθέσεις των Ταμείων αυξήθηκαν κατά 236 εκατ. ευρώ στο τέλος του β' τριμήνου. Στα 730 εκατ. ευρώ η αξία των τοποθετήσεων των Ταμείων σε χρεωστικούς τίτλους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα της Εξωστρέφειας βαδίζει μπροστά, κοιτάζει ψηλά

Ο κ. Φραγκογιάννης χαρακτήρισε "γενναία" την απόφαση του πρωθυπουργού με τη μεταρρυθμιστική υποστήριξη του υπ. Εξωτερικών, για την αναβάθμιση και τον εκσυχρονισμό της εξωστρέφειας, με ένα νέο Οργανισμό που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.