ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:12:34
Ταξιδιώτης σε αεροδρόμιο
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Αύξηση 300% στις κρατήσεις από Βρετανία, κορυφαίος προορισμός η Κρήτη

Σύμφωνα με την EasyJet, η Κρήτη περιλαμβάνεται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, μεταξύ αυτών που θέλουν να ταξιδέψουν τον μήνα Αύγουστο, εάν το επιτρέψει η πανδημία.

Αυξήθηκαν οι κρατήσεις για πτήσεις κατά περισσότερο από 300% και για διακοπές άνω του 600% σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με την EasyJet.  Μετά την παρουσίαση των σχεδίων της Βρετανίας για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών, η Κρήτη περιλαμβάνεται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, μεταξύ αυτών που θέλουν να ταξιδέψουν τον Αύγουστο.

Η αεροπορική εταιρεία, που έχει την έδρα της στη Βρετανία, διευκρίνισε ότι τα ταξίδια σε παραλιακούς προορισμούς όπως η Μάλαγα, το Αλικάντε και η Πάλμα στην Ισπανία, το Φάρο στην Πορτογαλία και η Κρήτη στην Ελλάδα βρίσκονται μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών μεταξύ των παραθεριστών που θέλουν να ταξιδέψουν τον Αύγουστο. Οι κρατήσεις αυτές έγιναν παρά την συνεχιζόμενη αβεβαιότητα όσον αφορά το πώς και πότε θα μπορούν να ξανανοίξουν τα διεθνή δρομολόγια.

Οι παραθεριστές θα γνωρίζουν περισσότερα στις 12 Απριλίου, όταν η κυβέρνηση δώσει στη δημοσιότητα την αναθεώρηση των οδηγιών της για τα ταξίδια. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, η απαγόρευση βάσει του λοκντάουν στα περισσότερα διεθνή ταξίδια θα παραμείνει σε ισχύ ως τουλάχιστον τις 17 Μαΐου.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού στη Βρετανία προχωράει γρήγορα και περισσότεροι από 17,7 εκατομμύρια άνθρωποι, ήτοι ένα τέταρτο του πληθυσμού, έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της COVID-19.

Αυτό δίνει ελπίδες στις αεροπορικές και τις ταξιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες αδημονούν να ξαναρχίσουν να έχουν έσοδα μετά τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία. Η Βρετανία ελπίζει ότι θα μπορέσει να άρει τις απαγορεύσεις στις διακοπές και τους περιορισμούς για την τήρηση καραντίνας και σχεδιάζει να δώσει το πράσινο φως για τα ταξίδια από τα μέσα Μαΐου.

Οι ξένες κυβερνήσεις χρειάζεται επίσης να συμφωνήσουν ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα μπορούν να επισκεφθούν χώρες, δίχως να υπάρχει ανάγκη για καραντίνα. Προς το παρόν, η Γαλλία και η Ισπανία έχουν κλείσει τα σύνορά τους στους Βρετανούς λόγω των νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ - EasyJet: 22 νέα απευθείας δρομολόγια από το εξωτερικό προς Ελλάδα

«Επιβεβαιώσαμε την αποδοτικότητα του μεγάλου προγράμματος συνδιαφήμισης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και το οποίο "τρέχουμε" τον τελευταίο χρόνο στο εξωτερικό μαζί με την εταιρεία» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο η πολιτιστική κληρονομιά στη συνάντηση Μητσοτάκη-Platon

Στη συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον φωτογράφο Platon, στα εγκαίνια της έκθεσης «People Power», αναδείχθηκαν θέματα όπως η πολιτιστική κληρονομιά της Πάρου, η τεχνητή νοημοσύνη και η σημασία της ανθρώπινης σύνδεσης στη σύγχρονη εποχή.
Άννα Καραμανλή εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ά. Καραμανλή στη 20ή Υπουργική Σύνοδο του World Travel Market

Στη 20ή Υπουργική Σύνοδο του World Travel Market στο Λονδίνο συμμετείχε η Άννα Καραμανλή, τονίζοντας τη σημασία της βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας στον τουρισμό και την ανάγκη εναλλακτικών μοντέλων ανάπτυξης ως το 2027.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάστηκε η πρώτη ενιαία πολιτική ΕΕ για τον Τουρισμό

Ο επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε στις Βρυξέλλες την πρώτη πανευρωπαϊκή πολιτική για τον τουρισμό, δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα, την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και την ανάδειξη ευρωπαϊκών προορισμών παγκοσμίως.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα στρατηγική ΕΕ για ενίσχυση της Ευρώπης στον παγκόσμιο τουρισμό

Η ΕΕ παρουσίασε νέα στρατηγική για βιώσιμο τουρισμό, με στόχο την ανταγωνιστικότητα, την αντιμετώπιση του υπερτουρισμού και τη διατήρηση της Ευρώπης ως κορυφαίου προορισμού, όπως τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύξηση Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα και θετικές προοπτικές για το 2026

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε στη WTM πως το 2026 αναμένεται ακόμη καλύτερο για τον ελληνικό τουρισμό, με ήδη αυξημένη κίνηση και ζήτηση από τη Βρετανία. Οι προοπτικές παραμένουν θετικές και για το 2027.