Φωτο: ΑΠΕ

Τα νέα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Σήμερα αναμένεται η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης. Δεν θα αποτελεί κριτήριο η επιφάνεια της κατοικίας.

Το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και η γεωγραφική ζώνη θα είναι στο εξής τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και όχι τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας. Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών.

Με την αλλαγή των κριτηρίων, στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Φέτος το κονδύλι που θα διατεθεί από τον προϋπολογισμό για το επίδομα θέρμανσης θα είναι αυξημένο κατά 62 εκατ. ευρώ.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του taxisnet, ενώ οι πληρωμές του επιδόματος αναμένεται να αρχίσουν τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τις 124.000 φθάνουν οι δηλώσεις οικονομικής στήριξης ελαιοπαραγωγών

Mέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί συνολικά 124.000 δηλώσεις οι οποίες μετά τη σχετική εκκαθάριση έχουν οριστικοποιηθεί και το ύψος τού ποσού που έχει δεσμευτεί ανέρχεται σε 112.238.000 ευρώ από τα 126 εκατ. ευρώ που πρόκειται να διατεθούν συνολικά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύριο η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 287.959 δικαιούχους

Αύριο θα καταβληθεί και σε εργαζόμενους ενταγμένους στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για το μήνα Οκτώβριο η πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, ύψους 10.628.027,67 ευρώ, σε 40.401 δικαιούχους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΠΕ: Η χαμηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ευνοεί αγορά και καταναλωτές

H τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, γεγονός που ευνοεί τόσο την αγορά, όσο και τους καταναλωτές και συμβάλλει στην ενίσχυση της ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτο επίδομα και δώρο Χριστουγέννων

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει το ποσό της ενίσχυσης για το έκτακτο επίδομα να αυξηθεί στα 400 ευρώ για το πρώτο ενήλικο μέλος ενός νοικοκυριού και να υπάρξει πλήρης κάλυψη από το κράτος για το Δώρο Χριστουγέννων.