ΓΔ: 905.31 0.36% Τζίρος: 110.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Υπέρ της έκδοσης διαβατηρίου εμβολιασμού τάσσεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Όπως υποστήριξε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η σχετική πρόταση θα παρουσιαστεί εντός του τρέχοντος μηνός στα αρμόδια όργανα και τις κυβερνήσεις της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μια πρόταση τον Μάρτιο για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Όσο για το θέμα του πώς θα μοιάζει το ψηφιακό πράσινο διαβατήριο, θα υποβάλουμε μια νομοθετική πρόταση τον Μάρτιο», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με Γερμανούς συντηρητικούς βουλευτές.

Η διάθεση να υιοθετηθεί το εν λόγω διαβατήριο - πιστοποιητικό έγινε εμφανής και κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να τονίζει σε δηλώσεις της ότι οι περισσότεροι ηγέτες της ΕΕ τάσσονται υπέρ αυτής της έκδοσης. 

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζει επιφυλάξεις ως προς την υιοθέτηση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμών, γεγονός που αντικατοπτρίστηκε και στις δηλώσεις που έκανε στην τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Υπέρ της έκδοσης έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητοστάκης ο οποίος κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Κορυφής τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι όσο νωρίτερα ληφθούν αποφάσεις τόσο καλύτερα για την ΕΕ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι αναπόφευκτο ότι ο ιδιωτικός τομέας θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ