ΓΔ: 872.86 1.09% Τζίρος: 52.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:42:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
startup_funding
Πηγή: Shutterstock

Ξεκινούν οι αιτήσεις χρηματοδότησης για στήριξη των startups

Οι αιτήσεις θα μπορούν να κατατεθούν μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου και το καταβληθέν κεφάλαιο κίνησης θα πρέπει να αναλωθεί εντός του 2021, σύμφωνα με την πρόσκληση του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων απευθύνει πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση «Στήριξη Νεοφυών Επιχειρήσεων Εθνικού Μητρώου "Elevate Greece" για την αντιμετώπιση της πανδημίας». Σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης και αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια, η συνολική δημόσια δαπάνη, ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ.

Ως ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης, με καταληκτική ημερομηνία την 30η Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15.00 και το καταβληθέν κεφάλαιο κίνησης θα πρέπει να αναλωθεί εντός του 2021.

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ρευστότητας των νεοφυών/ καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, (που δραστηριοποιούνται σε τομείς της Έξυπνης Εξειδίκευσης/RIS3), του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece» υπό τις αντίξοες συνθήκες της κρίσης της COVID-19, η οποία επιδεινώθηκε λόγω της παρατεταμένης έξαρσης της νόσου, (στους ΚΑΔ που έχουν πληγεί), με τη μορφή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης (κεφάλαιο κίνησης), ώστε οι επιχειρήσεις να παραμείνουν βιώσιμες και να μη χαθούν θέσεις εργασίας.

Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης έως 80% των εξόδων της επιχείρησης για το έτος αναφοράς (2019 ή 2020) με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 ευρώ και μέγιστο τα 100.000 ευρώ.

Η επιδότηση των ωφελούμενων επιχειρήσεων με έξοδα ίσα ή άνω του ποσού των 125.000 ευρώ ανέρχεται σε 100.000 ευρώ. Δεν επιδοτούνται επιχειρήσεις με έξοδα μικρότερα του ποσού των 6.250 ευρώ.

Το συνολικό ποσό της δημόσιας χρηματοδότησης που θα λάβει η ωφελούμενη επιχείρηση, (σε επίπεδο «δεδομένης επιχείρησης» όπως αυτή ορίζεται από την Κοινοτική νομοθεσία και νομολογία), από τη συγκεκριμένη δράση, αθροιζόμενο με κάθε άλλη ενίσχυση που έχει λάβει, όπως ισχύει, δεν δύναται να υπερβεί το ποσό των 1.800.000 ευρώ.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι νεοφυείς καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων/ΕΜΝΕ «Elevate Greece» και πληρούν τα όσα αναφέρονται στην αναλυτική πρόσκληση.

Πώς μπορούν να λάβουν πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι

Σύμφωνα με την πρόσκληση, αναλυτικότερες πληροφορίες και ενημέρωση παρέχονται από:

  • Τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, Διεύθυνση Υποστήριξης ∆ράσεων Έρευνας και Καινοτομίας / Τμήμα Γ ́ Καινοτομίας, Μεσογείων 14-18, 11510 Αθήνα και συγκεκριμένα από τα παρακάτω στελέχη της ΓΓΕK: Απέργης Κωνσταντίνος, τηλ. επικ. 213-1300157, e-mail: [email protected] και Σοφιανοπούλου Θεώνη, τηλ. επικ. 213-1300160, e-mail: [email protected]
  • Tο Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: ∆ραγατσανίου 8, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα, τηλεφωνική ενημέρωση στο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση.

Τις ιστοσελίδες:

  • της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ http://www.antagonistikotita.gr
  • της ΓΓΕK http://www.gsrt.gr και
  • του ΕΣΠΑ http://www.espa.gr
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. Δήμας: Περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι σε 533 ελληνικές startup

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως πλέον η Πολιτεία έχοντας μια χαρτογραφημένη εικόνα του οικοσυστήματος καινοτομίας στη χώρα μπορεί να παρέχει εξειδικευμένα κίνητρα στις startup και δράσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας.
Challenge
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νικήτριες startups του ESG Innovation Challenge οι ResNovae και Renvis

H Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, διοργανώτρια του διαγωνισμού, επιδιώκει να διευκολύνει την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης και να διευρύνει την πιστοληπτική τους ικανότητα, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
startup_funding
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elevate Greece: Ένταξη 490 startups με «πρωταθλητή» τις βιοεπιστήμες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο Elevate Greece οι επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί σε διάστημα 12 μηνών δραστηριοποιούνται σε περισσότερους από 20 τομείς και απασχολούν περισσότερους από 4.550 εργαζόμενους.