ΓΔ: 906.07 1.01% Τζίρος: 91.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Elevate Greece: Άνοιξαν οι αιτήσεις για χρηματοδότηση των startups

Από 5.000 έως και 100.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό επιχορήγησης που μπορούν να λάβουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις με τη μορφή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης.

Άνοιξε χθες, Τρίτη 16 Μαρτίου, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων του Elevate Greece. Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν όσες επιχειρήσεις είναι εγγεγραμμένες στο Εθνικό Μητρώο, ενώ ημερομηνία λήξης της ηλεκτρονικής υποβολής είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15:00.

Στόχος της συγκεκριμένης πρόσκλησης, που το ύψος της φτάνει τα 60 εκατ. ευρώ, είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ρευστότητας των νεοφυών επιχειρήσεων του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, οι οποίες πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

Η χρηματοδότηση πραγματοποιείται με τη μορφή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης και θα καλύψει το κεφάλαιο κίνησης έως 80% των εξόδων της επιχείρησης για το έτος αναφοράς (2019 ή 2020), με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 ευρώ και μέγιστο τα 100.000 ευρώ.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, δήλωσε σχετικά:«Το πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο, στήριξης Νεοφυών επιχειρήσεων του Εθνικού Μητρώου “Elevate Greece” ύψους 60 εκατ. ευρώ, είναι γεγονός. Η πλατφόρμα ηλεκτρονικών υποβολών έχει ήδη ανοίξει προκειμένου να ξεκινήσουν οι αιτήσεις χρηματοδότησης για την στήριξη των νεοφυών/καινοτόμων επιχειρήσεων που πλήττονται από την έξαρση της πανδημίας του COVID-19. Από την πρώτη στιγμή, είχαμε πει πως με το Elevate Greece δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στην Πολιτεία να προωθήσει στοχευμένα μέτρα, κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες του οικοσυστήματος».

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.ependyseis.gr/mis/(S(jdxehtnbocstx4n3grvkqref))/System/Login.aspx?ReturnUrl=%2fmis%2fdefault.aspx

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναπτύσσεται το οικοσύστημα των startups στην Ελλάδα

Όπως αναφέρει ο ΓΓ Έρευνας και Καινοτομίας Αθ.Κυριάκης οι 88 νέες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών επιχειρήσεων πληρούν όλα τα κριτήρια καινοτομίας και κλιμάκωσης του μεγέθους πωλήσεων.