ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ioannis Chatzideodosiou

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Θα έχουμε ρεκόρ ακάλυπτων επιταγών στις 31 Μαρτίου

«Εδώ και πέντε μήνες ζητάμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με προσοχή, με το click in shop», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6, χαρακτήρισε λάθος προσέγγιση ότι, στο άνοιγμα του Δεκεμβρίου, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στην κίνηση των μεγάλων εμπορικών κέντρων κι όχι των μικρών μαγαζιών, η οποία όπως είπε τώρα αποκαθίσταται, «καθώς 31/3 λήγει η παράταση των επιταγών και θα έχουμε ρεκόρ ακάλυπτων επιταγών».

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου διευκρίνισε ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι λογικό το άνοιγμα του λιανεμπορίου, την ίδια στιγμή, όλοι επίσης καταλαβαίνουμε ότι τα οικονομικά μέσα της κυβέρνησης στερεύουν, συμπληρώνοντας τα επίσης: «Εδώ και πέντε μήνες ζητάμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με προσοχή, με το click in shop, το οποίο θα ήταν μία όαση για τις επιχειρήσεις και θα βοηθούσε και τον κόσμο ο οποίος δεν αντέχει κλεισμένος μέσα, φαίνεται πως σήμερα παρά τα επιδημιολογικά δεδομένα, αυτή είναι η λύση τόσο για τον κόσμο όσο και για τις επιχειρήσεις», τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το άνοιγμα της αγοράς θα κάνει καλό στον κόσμο και από επιδημιολογικής άποψης, αφού από τη στιγμή που δεν είναι ανοιχτά τα μαγαζιά ο κόσμος είναι στις πλατείες και στα πάρκα, κι όπως είπε χαρακτηριστικά, ζούμε ένα lockdown που μόνο lockdown δεν είναι, γιατί και η κίνηση στους δρόμους είναι πολύ μεγάλη και η κίνηση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη, άρα το άνοιγμα των καταστημάτων θα αποτελέσει και διέξοδο και οικονομική δυνατότητα αντοχής, γιατί όπως επισήμανε, «αυτός ο ένας χρόνος σε μία οικονομία που είχε πριν 10 χρόνια μνημονίων δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί και αποτελεί ανάσα η στήριξη των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση».

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιος δεν θέλει να υπάρχει διαχωρισμός στην Ελλάδα μεταξύ των μικρών εμπορικών καταστημάτων και των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, ο κ. Χατζηθεοδοσίου είπε ότι «χρειάζεται να δούμε ποιο θα είναι το μέλλον της οικονομίας στη χώρα μας, οι 99 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή η εισβολή μεγάλων επιχειρήσεων στη θέση τους , φέρνοντας ως παράδειγμα τον κλάδο των ηλεκτρονικών καταστημάτων που κατά την περίοδο της πανδημίας το 85% των πωλήσεων ανήκει σε σχεδόν 5 επιχειρήσεις», καταλήγοντας πως είναι πολιτική απόφαση το προς που θα στραφεί η οικονομία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

digital skills-ekpaideusi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Nova στηρίζει την ψηφιακή παρουσία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Όπως αναφέρει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, σκοπός του έργου είναι να δημιουργήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα από την ειδική πλατφόρμα, τη δική τους ιστοσελίδα ενώ θα υπάρχει συνεχής τεχνική υποστήριξη.
Xatzitheodosiou-Diagoumas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δαγούμας: Έχουμε ακόμη 2-3 δύσκολα χρόνια στην ενέργεια, το κακό σενάριο

Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ αναγνώρισε ότι στους εμπορικούς καταναλωτές όντως η χρέωση είναι υψηλότερη σε σχέση με τους οικιακούς καταναλωτές, κάνοντας, ωστόσο, παράλληλα λόγο για γενναιόδωρες επιδοτήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Αναγκαία νέα μέτρα στήριξης για τους μικρομεσαίους

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών δήλωσε πως η πολιτεία πρέπει να συγκρατήσει τις τιμές για να αντέξουν τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις απέναντι στα «άλματα» του πληθωρισμού.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Αποκλεισμένες από το τραπεζικό σύστημα το 85 % των ΜΜΕ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε συμμετοχή των ΜΜΕ στα προγράμματα του Ταμείου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης υποστηρίζοντας ότι αν δεν συμβεί αυτό θα έχουμε πρόβλημα στην απορρόφηση των πόρων.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Θέσπιση 120 δόσεων για να αποφευχθούν λουκέτα

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σημείωσε πως αναμένει από τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ ουσιαστικά μέτρα που θα βοηθήσουν στη διάσωση των επιχειρήσεων.