ΓΔ: 891.69 0.78% Τζίρος: 69.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ioannis Chatzideodosiou

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Θα έχουμε ρεκόρ ακάλυπτων επιταγών στις 31 Μαρτίου

«Εδώ και πέντε μήνες ζητάμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με προσοχή, με το click in shop», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6, χαρακτήρισε λάθος προσέγγιση ότι, στο άνοιγμα του Δεκεμβρίου, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στην κίνηση των μεγάλων εμπορικών κέντρων κι όχι των μικρών μαγαζιών, η οποία όπως είπε τώρα αποκαθίσταται, «καθώς 31/3 λήγει η παράταση των επιταγών και θα έχουμε ρεκόρ ακάλυπτων επιταγών».

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου διευκρίνισε ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι λογικό το άνοιγμα του λιανεμπορίου, την ίδια στιγμή, όλοι επίσης καταλαβαίνουμε ότι τα οικονομικά μέσα της κυβέρνησης στερεύουν, συμπληρώνοντας τα επίσης: «Εδώ και πέντε μήνες ζητάμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με προσοχή, με το click in shop, το οποίο θα ήταν μία όαση για τις επιχειρήσεις και θα βοηθούσε και τον κόσμο ο οποίος δεν αντέχει κλεισμένος μέσα, φαίνεται πως σήμερα παρά τα επιδημιολογικά δεδομένα, αυτή είναι η λύση τόσο για τον κόσμο όσο και για τις επιχειρήσεις», τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το άνοιγμα της αγοράς θα κάνει καλό στον κόσμο και από επιδημιολογικής άποψης, αφού από τη στιγμή που δεν είναι ανοιχτά τα μαγαζιά ο κόσμος είναι στις πλατείες και στα πάρκα, κι όπως είπε χαρακτηριστικά, ζούμε ένα lockdown που μόνο lockdown δεν είναι, γιατί και η κίνηση στους δρόμους είναι πολύ μεγάλη και η κίνηση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη, άρα το άνοιγμα των καταστημάτων θα αποτελέσει και διέξοδο και οικονομική δυνατότητα αντοχής, γιατί όπως επισήμανε, «αυτός ο ένας χρόνος σε μία οικονομία που είχε πριν 10 χρόνια μνημονίων δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί και αποτελεί ανάσα η στήριξη των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση».

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιος δεν θέλει να υπάρχει διαχωρισμός στην Ελλάδα μεταξύ των μικρών εμπορικών καταστημάτων και των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, ο κ. Χατζηθεοδοσίου είπε ότι «χρειάζεται να δούμε ποιο θα είναι το μέλλον της οικονομίας στη χώρα μας, οι 99 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή η εισβολή μεγάλων επιχειρήσεων στη θέση τους , φέρνοντας ως παράδειγμα τον κλάδο των ηλεκτρονικών καταστημάτων που κατά την περίοδο της πανδημίας το 85% των πωλήσεων ανήκει σε σχεδόν 5 επιχειρήσεις», καταλήγοντας πως είναι πολιτική απόφαση το προς που θα στραφεί η οικονομία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Θα ζητήσουμε άρση του ραντεβού ανά κατάστημα

Τη στήριξη των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου ζητά ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελετηρίου Αθηνών, αναφέροντας συγχρόνως ότι οι μισές επιχειρήσεις στην Αθήνα παρέμειναν κλειστές τις δύο πρώτες μέρες επανεκκίνησης της αγοράς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Δεν επιτρέπονται άλλες καθυστερήσεις στο άνοιγμα

Τις εκτιμήσεις του για κλείσιμο 200.000 επιχειρήσεων το προσεχές διάστημα, έκανε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τονίζοντας ότι δεν ευθύνεται το λιανεμπόριο για την αύξηση των κρουσμάτων.
sxoles odigon-odigisi-autokinita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την επαναλειτουργία των σχολών οδηγών ζητούν οι επαγγελματίες

Όπως ανέφεραν στον γγ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη οι επαγγελματίες, η επανεκκίνηση της δραστηριότητας μπορεί να γίνει με όλα τα μέτρα ασφαλείας και δεν γίνεται να καθυστερήσει άλλο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητηριακή κοινότητα: Στη σωστή κατεύθυνση τα νέα μέτρα στήριξης

Με «καλό μάτι» είδαν τα μέτρα για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων οι πρόεδροι του ΕΒΕΑ, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής. Ποιες είναι οι αμφιβολίες τους.