ΓΔ: 873.67 -0.35% Τζίρος: 15.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:49:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Έως 30 Απριλίου η υποβολή δηλώσεων για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις για τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, καθώς και για τις δηλώσεις που πρέπει να υποβάλλουν για τον μήνα Απρίλιο.

Σε συνέχεια της παράτασης του χρονικού διαστήματος εφαρμογής του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για έως και Ιούνιο 2021, οι επιχειρήσεις-εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό για τον Απρίλιο (Α’ Φάση)  μπορούν να υποβάλουν έως τις 30 Απριλίου 2021 «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ - ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ», εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον μηχανισμό, εντός της κάτωθι προθεσμίας:

1. Για τον μήνα ΑΠΡΙΛΙΟ 2021– Α΄ ΦΑΣΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

- Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων: Από 6/4/2021 έως και 30/4/2021.

Επισημαίνεται ότι ο προβλεπόμενος έλεγχος για την πλήρωση των οικονομικών κριτηρίων από την ΑΑΔΕ, τα οποία θα καθοριστούν στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, θα πραγματοποιηθεί μετά την έκδοση αυτής.

Επίσης, είναι δυνατή η διαδικασία των ορθών επαναλήψεων των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό - Α’ ΦΑΣΗ καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας.

2. Για τον μήνα ΜΑΡΤΙΟ 2021– Β΄ ΦΑΣΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ - ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τον μήνα Μάρτιο 2021, εντός της κάτωθι προθεσμίας:

- Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων: Από 6/4/2021 έως και 12/4/2021.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

euro, metrita, cash, money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι 31 Μαρτίου το ΣΥΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ και νέα στήριξη στον τουρισμό

«Ανάσα» για τους εργαζόμενους του τουρισμού καθώς θα μπορέσουν να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ για Ιανουάριο και Φεβρουάριο, και οι άνεργοι του κλάδου που δεν θα επαναπροσληφθούν, θα λάβουν έκτακτη αποζημίωση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις στην ΕΡΓΑΝΗ για το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων για την Β' Φάση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έχει ανοίξει. Ποιοι επαγγελματίες πρέπει να κάνουν αίτηση μέχρι 14 Φεβρουαρίου.