ΓΔ: 899.16 0.17% Τζίρος: 83.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Shutterstock

Κοζάνη: Ειδικό καθεστώς ενίσχυσης του λιανεμπορίου ζητά ο εμπορικός κόσμος

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά της Κοζάνης εξαιτίας της πανδημίας και των αυξημένων κρουσμάτων παραμένει σε καθεστώς λοκντάουν από τις αρχές Νοεμβρίου. 

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα διοργάνωσαν οι εμπορικοί σύλλογοι, ζητώντας από την κυβέρνηση την ενίσχυση του κλάδου του λιανεμπορίου και το άμεσο άνοιγμα της αγοράς. 

Στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα, ιδιοκτήτες καταστημάτων του λιανεμπορίου και της εστίασης συγκεντρώθηκαν έξω από τα δύο δημαρχεία, όπου επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στους δημάρχους Λάζαρο Μαλούτα και Παναγιώτη Πλακεντά αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας έκανε λόγο για «μεγάλη αγανάκτηση στον κλάδο» και «απελπισία στον κόσμο». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Κοζάνη είναι η μόνη ΠΕ σε όλη την Ευρώπη που για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένει με κλειστά κατάστημα», γεγονός που, όπως υπογράμμισε, «μας φέρνει σε απελπισία».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας Μιχάλης Δεληκώστας τόνισε, από την πλευρά του, ότι «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την επιβίωσή μας», ζήτησε την άμεση ενίσχυση του κλάδου ώστε «να μπορέσουμε να προμηθευτούμε εμπορεύματα» καθώς και την ένταξη της περιοχής σε ειδικό καθεστώς. Εξέφρασε δε, την ελπίδα «να βγει κάτι θετικό από τη διαμαρτυρία».

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά της Κοζάνης εξαιτίας της πανδημίας και των αυξημένων κρουσμάτων παραμένει σε καθεστώς λοκντάουν από τις αρχές Νοεμβρίου. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανεβάζουν ρολά» τα μεγάλα πολυκαταστήματα από την ερχόμενη Δευτέρα

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανέφερε ότι το όριο πελατών θα διαμορφώνεται με βάση τα τετραγωνικά. Δηλαδή έως 500 τετραγωνικά μέτρα ισχύει ο συντελεστής 1 ανά 25 τετραγωνικά.